Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στη Γούβα

«Να μειώσουμε τις διαστάσεις του τέρατος». Με αυτό το σύνθημα η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση» πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση - σύσκεψη στο δημοτικό σχολείο επί των οδών Καραΐσκου και Ευαγγελιστρίας, στην περιοχή της Γούβας, που έχει πλήρως τσιμεντοποιηθεί και απειλείται τώρα από νέες δραστηριότητες που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Κίνηση καλεί τους κατοίκους να ενεργοποιηθούν ώστε να περιοριστούν οι καταστροφικές χρήσεις (σούπερ μάρκετ κλπ.) που θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

«Το πρώτο αίτημα που προβάλλει η κοινή λογική, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κώστα Τζατζάνη, επικεφαλής της Κίνησης, είναι να αποτραπεί η προοπτική του σούπερ μάρκετ στο υπέργειο κτίριο και να γίνει εκεί δημοτικό κτίριο με χρήσεις πολιτιστικές, ακόμα και υπηρεσιακές, δημοτικές, με έντονη λαϊκή παρουσία».

Οσον αφορά τα υπόγεια και τις θέσεις πάρκιν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρέπει να μείνουμε στην αρχή ότι δεν πρέπει να χειροτερεύσει η χρήση τους το περιβάλλον, να μη μας δηλητηριάζουν, να μη χρησιμοποιηθούν από επιπλέον επισκέπτες που μπαίνουν στο κέντρο του Πειραιά τις ώρες αιχμής, να μην ελκύουν επιπλέον ΙΧ, να εγκατασταθούν σ' αυτά χρήσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ