Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Γραμμή» Φρανκενστάιν

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι τους στα ΜΜΕ γράφουν και μιλούν (ασταμάτητα) για το χουντικό παρελθόν του νομάρχη Τάτση στην Καβάλα, ή για τις «πατριωτικές» εξάρσεις του Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Τέτοιο δημοκρατικά αντανακλαστικά είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά...

***

Αλλά, αν το ενδιαφέρον τους είναι να προσφέρουν στη δημοκρατία, αν η δημοκρατική τους συνείδηση δεν αντέχει κατάλοιπα της χούντας στο πολιτικό σκηνικό, γιατί εξεγείρονται μόνο (και αποκλειστικά) με τους «χουνταίους» της ΝΔ; Γιατί, αλήθεια, δεν τους είδαμε να γράφουν ή να λένε ποτέ τίποτα (ΤΙΠΟΤΑ) για τα «χουνταίικα» και τα ρατσιστικά εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενα; Είναι «προοδευτικά» εκείνα;..

***

Γιατί (π.χ.) δεν τους είδαμε ποτέ να γράψουν μια αράδα για τον ΠΑΣΟΚο δήμαρχο της Ερμούπολης, που θέλει να βαφτίσει δρόμο της πόλης με το όνομα του χουντικού δημάρχου της επταετίας και να αναρτήσει και «ανδριάντα» του στο δημαρχείο; Γιατί δεν τους είδαμε να ψελλίσουν «κιχ» για κείνη τη διάταξη, με την οποία το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να συνταξιοδοτήσει τους χουνταίους νομάρχες και δημάρχους; Γιατί δεν είπαν ποτέ μια λεξούλα για τα χουντικά διατάγματα, που ανέσυρε το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει από τους αγρότες μέχρι τους αστυνομικούς; Γιατί συνεχώς «ξεχνούν» ότι ΠΑΣΟΚος είναι ο δήμαρχος στη Μηχανιώνα; Γιατί δεν ενοχλήθηκαν όταν ο κ. Σημίτης άρχισε να απαγγέλλει (!) το «πιστεύω» του Παπαδόπουλου στη Βουλή;..

***

Η απάντηση είναι πρόδηλη. Τους ...δημοκράτες «μας» καθόλου δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς. Ούτε τους ΠΑΣΟΚους που τη «δείχνουν», ούτε τους Νεοδημοκράτες που την «κρύβουν».

Ισα - ίσα. Εκείνο που θέλουν είναι να καταστήσουν την ακροδεξιά «κρίσιμο» πολιτικό μέγεθος, οι μεν «γαλάζιοι» καλύπτοντάς τη (για να μη χάσουν ψηφαλάκια), οι δε «πράσινοι» νεκρανασταίνοντάς τη (για να κερδίσουν ψηφαλάκια)!

Και πώς τη νεκρανασταίνουν; Την πριμοδοτούν με τόνους (αρνητικής δήθεν) διαφήμισης, για να την καταστήσουν πιασάρικο μέγεθος, ώστε, φέρνοντας στο προσκήνιο τα ακροδεξιά απολιθώματα, να τα αξιοποιήσουν στην «κόντρα» της δικομματικής προεκλογικής αθλιότητας!

***

«Μακάρι να έχουμε ακροδεξιούς και να είναι στη ΝΔ»! Αυτή είναι η «γραμμή» των ...δημοκρατών «μας».

Αλλά αυτή ήταν και η τακτική του Φρανκενστάιν. Αυτή είναι η «γραμμή» που επωάζει το «φίδι». Μια «γραμμή», που την ξεδίπλωσαν με χυδαίο τρόπο στις δημοτικές εκλογές, όταν επέβαλαν την «καρατζαφεροποίηση» της πολιτικής ζωής. Τώρα, ενόψει βουλευτικών, το επαναλαμβάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ