Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Προανήγγειλε «καταλυτική κίνηση»

«Καταλυτική κίνηση», που θα δίνει απάντηση σε πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Μάλιστα, ο υπουργός προσδιόρισε ότι η «κίνηση» θα εκδηλωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε όσον αφορά στο σε τι συνίσταται, ούτε για το ποιος θα προβεί σ' αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται να βραβευτεί η ΕΛ.ΑΣ. από το FBI!

Η τοποθέτηση του Γ. Φλωρίδη έγινε στο πλαίσιο συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για την εγκληματικότητα, χθες στη Βουλή.

Το ζήτημα είχε ανακύψει την περασμένη Τρίτη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο επικαλούνταν έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η έκθεση ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τυχόν ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (ιδίως αν πρόκειται για βιοχημική επίθεση) στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια μέρα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν ότι ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής ασφάλειας καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ειδική βαρύτητα στην πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών απειλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ