Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ποντάρει στις «αντιθέσεις»...

Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε στη Ρηγίλλης η «επιστροφή» Πάγκαλου, κυρίως λόγω της «εικόνας συσπείρωσης» που δημιουργείται στο κυβερνών κόμμα.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση χτες από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, έδειξε ότι η ηγεσία της ΝΔ θα επιχειρήσει να παίξει με τις αντιθέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του νέου «στρατηγού» της Χ. Τρικούπη, καθιστώντας έτσι σαφές ότι εγκαταλείπει τη στάση της επιδεικτικής αδιαφορίας ή ουδετερότητας για τα «εσωκομματικά» του ΠΑΣΟΚ. «Είναι γνωστή η εκτίμηση που έχει ο κ. Πάγκαλος για τον κ. Σημίτη και αντιστρόφως. Οπότε, κάθε δικό μου σχόλιο περιττεύει», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το κατά πόσο «η συσπείρωση στην κορυφή» μπορεί να «μεταφραστεί» και σε επίπεδο εκλογικής βάσης με την «αναχαίτιση» της μετατόπισης δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα τους. Αλλα στελέχη παρατηρούσαν ότι κατέρρευσαν ευρέως διαδεδομένες και στη Ρηγίλλης εκτιμήσεις ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ θα πήγαινε περίπου σε κατάσταση διάλυσης και εν μέσω σκληρών εσωκομματικών συγκρούσεων στις εκλογές.

Παράλληλα, εντείνονται οι πιέσεις για ανάλογες κινήσεις και από την πλευρά της ΝΔ. Στο πλαίσιο ζητείται η επίσπευση της επιστροφής ορισμένων στελεχών που βρίσκονται «εκτός», όπως Αβραμόπουλος, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Σαμαράς. «Κανείς δε μας περισσεύει σε αυτή την κρίσιμη μάχη», δήλωσε (στον «9,84») ο βουλευτής Αρ. Σπηλιωτόπουλος, εκτιμώντας ότι τελικά θα επιστρέψουν τα περισσότερα στελέχη και απλώς είναι θέμα του Κ. Καραμανλή να αποφασίσει «το χρόνο και τον τόπο». Ο ίδιος ανέφερε ως καταλληλότερη τακτική για την αντιμετώπιση του Θ. Πάγκαλου «το χαμόγελο και το χιούμορ», υποδεικνύοντας σ' αυτό το πνεύμα την τοποθέτηση του Δ. Αβραμόπουλο απέναντι στον πρώην ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ