Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσπάθεια να ποινικοποιηθεί κάθε ενέργεια αντίστασης

Συνέντευξη Τύπου του Αγάπιου Σαχίνη για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του

«Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση να διαμορφώσει ένα κλίμα ποινικοποίησης της κάθε προσπάθειας αντίστασης», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την ποινική δίωξη σε βάρος του, με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς από κοινού, σε ασπρόμαυρο εικονολήπτη ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων». Δίωξη στην οποία άφησε να εννοηθεί πως εμπλέκεται το αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η παράταξη περιμένει απάντηση στο ερώτημα που έχει θέσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, με το οποίο καλείται να αποκαλύψει κατά πόσο το Αμερικανικό Προξενείο της πόλης έχει κάποια σχέση με τη συγκεκριμένη δίωξη.

Νωρίτερα, πριν τη συνέντευξη Τύπου, ο Α. Σαχίνης, συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη της παράταξης, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωαννίδη, τον οποίον ενημέρωσαν για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησαν - όμως δεν πήραν - διευκρινίσεις για την εισαγγελική εντολή δίωξης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε ότι η κατηγορία που του αποδίδεται είναι εντελώς ψευδή, γιατί δεν πρόκειται για εικονολήπτη ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά για μία από τις κάμερες ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πολιτών της πόλης, που είχαν τοποθετηθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνη του 2003. Πρόσθεσε ότι η πράξη απενεργοποίησης μίας από τις κάμερες αυτές είναι πολιτική ενέργεια, δεν έχει καμία σχέση με καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά είναι πράξη πολιτικής αντίθεσης στο ηλεκτρονικό φακέλωμα που είναι σε αντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού της πόλης.

Η τοποθέτηση 24 αρχικά και 18 στη συνέχεια εικονοληπτών σε όλα τα σημεία της πόλης, που σήμερα λειτουργούν όλοι, δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα συρρίκνωσης των λαϊκών ελευθεριών και είναι προσπάθεια να φακελωθεί η δράση του λαού της Θεσσαλονίκης».

Η Δημοτική Παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην προσπάθεια παρακολούθησης των πολιτών, την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών και στη λειτουργία των εικονοληπτών που σηματοδοτεί «μια επικίνδυνη εξέλιξη».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, σημείωσε με τη σειρά του πως η ανάμειξη της Ασφάλειας στο θέμα αυτό είναι προσβλητική για το κοινό δημοκρατικό αίσθημα της πόλης.

Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε συνεδρίασή του την περασμένη εβδομάδα τάχθηκε στο πλευρό του Α. Σαχίνη και με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε ζητά να μην προχωρήσει η δίωξη, διότι όπως σημειώνει η πράξη του ήταν πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ