Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Επαναληπτικές εκλογές με προβλήματα και επεισόδια

ΤΙΡΑΝΑ.-

Ολοκληρώθηκαν τελικά την Κυριακή οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, περίπου ένα μήνα μετά τη διεξαγωγή των κανονικών εκλογών. Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν ακόμη μια φορά από παρατυπίες, ενώ δεν έλειψαν και τα βίαια επεισόδια στο δήμο της Χειμάρρας. Στις εκλογές της Κυριακής περίπου 14.000 ψηφοφόροι κατέθεσαν την ψήφο τους σε 38 εκλογικά τμήματα.

Αναλυτικά, στη Χειμάρρα, το πρωί της 16ης Νοέμβρη, ο υποψήφιος δήμαρχος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλης Μπολάνος, ενώ έβγαινε από το σπίτι του για να κατευθυνθεί στο εκλογικό κέντρο του κόμματος του, δέχτηκε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κοντά στο αυτοκίνητό του. Τελικά, δεν υπήρξαν τραυματίες από την έκρηξη.

Προβλήματα, επίσης, υπήρξαν και στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Εκπρόσωποι του Κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε διάφορα εκλογικά τμήματα (με την παρουσία και κουκουλοφόρων). Παράλληλα, ο Θεόδωρος Λάζαρης, μέλος του ΚΑΔ, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στην Κέρκυρα, όταν άγνωστοι τον μαχαίρωσαν έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, μέχρι χτες ο Μπολάνος προηγούνταν του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, Γιώργου Γκόρου, με 168 ψήφους. Σε εθνικό επίπεδο το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται ότι επικρατεί έναντι του Δημοκρατικού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ