Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επανεκλογή Σρέντερ

ΜΠΟΧΟΥΜ.-- Σχετικά άνετα επανεκλέχτηκε τελικά στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τακτικού συνεδρίου του κόμματος στο Μπόχουμ. Ο Σρέντερ, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, έλαβε το 80,8% των ψήφων των συνέδρων, ενώ το 2001 είχε λάβει 88,6%.

Πριν από την εκλογική διαδικασία, ο Σρέντερ επανέλαβε σε ομιλία του προς τους (περισσότερους από 500) συνέδρους ότι η πολιτική της κυβέρνησής του («Ατζέντα 2010»), που στρέφεται ενάντια σε πολλές εργατικές κατακτήσεις, είναι «αναγκαία» αν και «πικρή». Ο Σρέντερ χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι η Γερμανία βρίσκεται μπροστά «σε μια νέα εποχή και προκειμένου να ξαναβρεθεί στην κορυφή, πρέπει να αντικαταστήσουμε τις παλιές λύσεις με καινούριες».

Ο Σρέντερ βέβαια παραδέχτηκε ότι το κόμμα διανύει «μια δύσκολη περίοδο», όπως έσπευσαν να του υπενθυμίσουν χιλιάδες εργάτες που τον αποδοκίμασαν έξω από το συνεδριακό κέντρο (αλλά και τα χιλιάδες μέλη που το εγκαταλείπουν), αλλά κάλεσε τους οπαδούς του κόμματος να επιδείξουν «θάρρος» και «θέληση» για τις μεταρρυθμίσεις...

Μεταρρυθμίσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης από κάποιον άνεργο να πάρει μια θέση εργασίας που του προτείνεται, φοροαπαλλαγές, πάγωμα των συντάξεων, «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ