Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Χωρίς ορατή διέξοδο είναι πλέον η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Γεωργία με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 2ης του Νοέμβρη, καθώς τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την τελική επικράτηση.

Χτες ο Πρόεδρος της χώρας, Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε (την παραίτηση του οποίου ζητά η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές), επανέλαβε σε ραδιοφωνικό μήνυμά του ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί αλλά και ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο. «Κανένας δε θα πάρει το αξίωμα του Προέδρου με τη βία και τις συγκεντρώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβαρντνάτζε. Πάντως, δε διευκρίνισε ποια ακριβώς θέματα δέχεται να συζητήσει με τους αντιπάλους του.

Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, υποσχέθηκε και νέες κινητοποιήσεις. Από την Παρασκευή, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι κάλεσε τους Γεωργιανούς να προβούν σε πράξεις «κοινωνικής ανυπακοής», αλλά πέρα από το γεγονός ότι αυτοκίνητα κόρναραν καθώς περνούσαν χτες έξω από το προεδρικό μέγαρο δε συνέβη κάτι πιο ουσιαστικό. Πάντως, ο Σαακασβίλι ανακοίνωσε ότι οπαδοί του από όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία του Προέδρου τις προσεχείς μέρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί βίαια επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ