Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Νέες απειλές

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-

«Εάν η Συρία συνεχίσει να αγνοεί τα μηνύματα που της απευθύνει το Ισραήλ και άλλες χώρες, τότε θα της στείλουμε άλλου είδους μηνύματα», προειδοποίησε ο αρχηγός του ισραηλινού ΓΕΣ, Μοσέ Γιααλόν, απειλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη γειτονική χώρα με νέες στρατιωτικές επιθέσεις, ανάλογες με την αεροπορική επιδρομή της 5ης Οκτώβρη, λίγο έξω από τη συριακή πρωτεύουσα, με στόχο, υποτίθεται, «στρατόπεδο εκπαίδευσης Παλαιστινίων τρομοκρατών».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Γιααλόν τόνισε, επίσης, ότι «όσο υπάρχουν στρατηγεία τρομοκρατικών οργανώσεων στη Δαμασκό, όπως η Χεζμπολάχ και αρκετές παλαιστινιακές οργανώσεις, τόσο η συριακή ηγεσία θα φέρει την ευθύνη για την οποιαδήποτε περαιτέρω αντίδραση, από την οποία θα υποφέρει και ο Λίβανος». Από την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί γυμνάσια «για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου στρατιωτικής κλιμάκωσης στο βόρειο μέτωπο» στα σύνορα με το Λίβανο και κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός με τη Συρία.

«Οι ισραηλινές απειλές είναι καθημερινές και εντάσσονται στο γνωστό ψυχολογικό πόλεμο εναντίον μας, που καθοδηγείται από το Κογκρέσο και ενορχηστρώνεται από τα ισραηλινά ΜΜΕ», ανταπάντησε ο Σύρος αντιπρόεδρος, καταλήγοντας ότι η Συρία «δεν ανησυχεί». Στο θέμα παρενέβη και η Μόσχα, καλώντας τα «εμπλεκόμενη μέρη να απέχουν από πράξεις επιδείνωσης της έντασης, όπως είναι οι απειλές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ