Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΒΙΑ...«Η στρατιωτική βία είναι μερικές φορές απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης. Αυτό τόνισε χτες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους μιλώντας σε ακαδημαϊκούς κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Λονδίνο. Με την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον του Ιράκ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι χρειάζεται "να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι μας"». (ΒΗΜΑ)

ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ:...«O Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, εμφανώς ικανοποιημένος από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, χθες στο Λονδίνο, υπεραμύνθηκε της στρατιωτικής εισβολής στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές ο πόλεμος αποτελεί το μοναδικό μέσο για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών. Παράλληλα, παρουσίασε τους τρεις πυλώνες προάσπισης της ειρήνης και της ασφάλειας, που συντίθενται από τους διεθνείς οργανισμούς, τη θέληση των κρατών να αντιμετωπίζουν τη βία διά της βίας και την αφοσίωσή τους στην εξάπλωση της δημοκρατίας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ: «Ο εντοπισμός πιθανών τρομοκρατικών "πυρήνων εν υπνώσει" και άλλων "παρεισάκτων" θα διευκολυνόταν σημαντικά από τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας με μειονότητες μεταναστών. Το διακύβευμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι τόσο σημαντικό που είναι σαφώς προτιμότερο να ανησυχούμε - και να προετοιμαζόμαστε -"υπερβολικά" παρά να ελπίζουμε ότι κάποιοι δε θα αποφασίσουν να μας "τιμήσουν" με την προσοχή τους» (Θ. Ντόκος - Διευθυντής Ερευνών του ΕΛΙΑΜΕΠ - ΒΗΜΑ)

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΞΙΕΣ»...«Το Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι δύο θέατρα επιχειρήσεων στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Στο όνομα των αξιών τις οποίες σέβεται ο πολιτισμός μας, στο όνομα της ασφάλειάς μας, πρέπει να δείξουμε υπομονή, αποφασιστικότητα και επιμονή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα, έχοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι πράττουμε αυτό που είναι σωστό» (Κ. Πάουελ - ΛΕ ΜΟΝΤ - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ