Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επίδειξη «υπευθυνότητας»

Την ευκαιρία να φανεί ως «υπεύθυνος ηγέτης», στον αντίποδα δήθεν του έτερου μονομάχου που «διχάζει τους Ελληνες», άδραξε ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας στη διακήρυξη του Κ. Σημίτη για τη νέα τετραετία.

«Ο Κ. Σημίτης ομολόγησε ότι ο ίδιος μεθοδεύει την πόλωση και την οξύτητα. Αφησε να φανεί ξεκάθαρα ότι δεν τον ενδιαφέρει παρά μόνο η εξουσία», τόνισε σχολιάζοντας από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης τη διακήρυξη που παρουσίασε ο Κ. Σημίτης. Είναι δυνατόν - αναρωτήθηκε - ο πρωθυπουργός της χώρας να βάζει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάνω απ' όλα το μικροκομματικό προσωπικό του συμφέρον; Δε σκέφτεται, αλήθεια, τη ζημιά που προκαλεί στην πολιτική ζωή του Τόπου, στον κοινωνικό ιστό της χώρας; Δεν τον προβληματίζει ότι αυτές οι αργές, αλλά σταθερές σταγόνες διχόνοιας που ενσταλάζει συνειδητά στους Ελληνες πολίτες;

Αφού δήλωσε ότι δε θα τον ακολουθήσει γιατί «μέλημά μας είναι να ενώσουμε τους Ελληνες», «επέστρεψε» τις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς. Στην πρωθυπουργική κατηγορία για την υποτέλεια της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής απάντησε: «Τι θα θυμηθεί κανείς; Τα Ιμια, την παράδοση Οτσαλάν, το ανακοινωθέν της Μαδρίτης, τους S-300, τους αεροδιαδρόμους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ