Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Ο καβγάς για το πάπλωμα

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης, σε δήλωση που κατέθεσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα πλαίσια συζήτησης για την πορεία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, ανέφερε τα εξής:

«Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τις αντιθέσεις που έχουν εμφανιστεί στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, στα πλαίσια της συζήτησης για τη νέα "Συνταγματική Συνθήκη" της ΕΕ.

Εν τούτοις οι αντιθέσεις είναι σε άκρως δευτερεύοντα ζητήματα, που δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του κειμένου. Τους απασχολεί ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών, χωρίς κανείς τους να αμφισβητεί τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και τη σύμφυσή της με το ΝΑΤΟ. Δεν ανησυχεί κανείς για την παραπέρα παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αλλά για το πώς ακριβώς θα γίνει η ανακατανομή της εξουσίας. Ούτε λέξη κατά της θεοποίησης της "οικονομίας της αγοράς", ούτε κατά της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο ανησυχεί μόνο για το ρόλο που του επιφυλάσσεται. Με άλλα λόγια, ο καβγάς είναι για το πάπλωμα.

Εκφράζεται πάντως κάποια ανησυχία για την έκβαση των δημοψηφισμάτων (όπου αυτά γίνουν), πράγμα που δείχνει την ανησυχία τους για την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, παρά την παραπλανητική προπαγάνδα και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων.

Οι λαοί δε χρειάζονται ούτε "Ευρωσύνταγμα", ούτε καν Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, για να γκρεμίσουν το οικοδόμημα που φτιάχνουν οι εκμεταλλευτές, για να αλλάξουν τελικά την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ