Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Ισχυρότερο ΚΚΕ σημαίνει αέρας στα πανιά λαού και νεολαίας

Σε σύσκεψη οικοδόμων στο Μενίδι μίλησε χτες το στέλεχος του Κόμματος

Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές θα δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση. Μπορεί να μην αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική, αλλά σίγουρα θα περιοριστεί, γιατί θα υπάρχει αέρας στα πανιά του λαού και της νεολαίας για να παλέψει από καλύτερες θέσεις. Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σύσκεψη οικοδόμων, στο Παράρτημα του Συνδικάτου τους στο Μενίδι, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι Θέσεις του Κόμματος».

«Ολος ο κόσμος βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε καλά και πως είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ είναι κυβέρνηση, η κατάσταση δε θα αλλάξει», επισήμανε στην εισήγησή του το στέλεχος του ΚΚΕ. «Το σημερινό σύστημα ό,τι έχει να δώσει το έδωσε, δεν πάει άλλο να μοιράζονται τον πλούτο λίγοι μεγαλοκεφαλαιούχοι και οι εργαζόμενοι να ψάχνουν να βρούνε μεροκάματο, υπογράμμισε. Για τις επερχόμενες εκλογές σημείωσε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα εκμεταλλεύονται την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους». Στην ουσία, είπε ο Δ. Ζάχαρης, κοροϊδεύουν και προσβάλλουν το λαό. «Το μόνο που έχουν να μοιράσουν είναι μερικές χιλιάδες θέσεις και αυτές μισές, αφού και στο Δημόσιο ακόμα πέρασαν τη μερική απασχόληση.

Αναφέρθηκε επίσης σ' αυτό που ακούγεται για τη συνεργασία των «αριστερών» κομμάτων. Το ΚΚΕ είναι το πρώτο που θέλει τις συνεργασίες, αλλά προς μία κατεύθυνση που να προσφέρουν στο λαό, επισήμανε. Συγκεκριμένα για το ΣΥΝ είπε, πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να συνεργαστεί με ένα κόμμα που στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ. «Αλλωστε ο ΣΥΝ έχει αποδείξει στην πράξη με ποιον θέλει να συνεργάζεται. Το βλέπουμε από τη στάση του, από τη ΓΣΕΕ μέχρι την ΚΕΔΚΕ», καυτηρίασε.

Ο Δ. Ζάχαρης μίλησε για τις ουσιαστικές διαφορές του σημερινού συστήματος με το σοσιαλισμό και τόνισε: Σοσιαλισμός σημαίνει κεντρικός σχεδιασμός για τις ανάγκες του λαού και όχι τα πράγματα να μένουν στην τύχη της αγοράς, δηλαδή στο συμφέρον της αστικής τάξης. Σημαίνει ότι ο πλούτος που παράγεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους θα μοιράζεται σ' αυτούς και όχι όπως σήμερα σε λίγους καπιταλιστές. Σημαίνει πως η εξουσία δε θα είναι σε 300 βουλευτές που θα ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Μετά την ομιλία του στελέχους του ΚΚΕ ακολούθησε πλούσιος διάλογος, όπου φάνηκε η μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια και τα καθημερινά προβλήματα των οικοδόμων, όπως και η αγωνία τους για το αύριο. Φάνηκε όμως επίσης και η άμεση ανάγκη διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση. Τονίστηκε τέλος η ολόπλευρη προσπάθεια για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας του κλάδου στις 26 Νοέμβρη, έτσι ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους χωρίς να κάνουν κανένα βήμα πίσω στις κατακτήσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αυταπάρνηση μέχρι την τελευταία ώρα στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ (2023-05-09 00:00:00.0)
Υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι ο σοσιαλισμός! (2020-12-22 00:00:00.0)
Βάζουμε τα δυνατά μας για την επιτυχία των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (2017-08-27 00:00:00.0)
Ο καθένας θα κριθεί από τη δράση του και τις θέσεις του (2001-05-05 00:00:00.0)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ο φετινός προϋπολογισμός (1999-12-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις (1999-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ