Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι ο σοσιαλισμός!

Παρουσιάστηκε διαδικτυακά η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα»

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τη διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα», που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ολοκλήρωση της απευθείας μετάδοσης μέσω του «902.gr», την οποία παρακολούθησαν περίπου 800 χρήστες, σε λιγότερες από 24 ώρες το σχετικό βίντεο είχε σχεδόν 5.000 θεάσεις.

Την παρουσίαση έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για έκδοση που κυκλοφόρησε την κατάλληλη στιγμή, σε μια συγκυρία δηλαδή που εκατομμύρια εργαζόμενοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα και αναρωτιούνται αν υπάρχει διέξοδος από τον βάλτο της ανασφάλειας μέσα στον οποίο βρίσκονται.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βλέπουν πως σε όλα τα λίκνα του καπιταλισμού, παντού ματώνουν σήμερα οι λαοί και τα λαϊκά στρώματα μπροστά στις βαριές συνέπειες της κρίσης αλλά και με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που δεν μπορεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις συνέπειες της πανδημίας.

Πρόσθεσε πως έχει ιδιαίτερη σημασία η έκδοση τη στιγμή που γίνεται, αν δει κανείς και τα μέτρα που παίρνει η αστική τάξη μπροστά στο ενδεχόμενο να ριζοσπαστικοποιηθούν λαϊκά στρώματα, αλλά και την προσπάθειά της να κατασυκοφαντήσει το σοσιαλισμό ως διέξοδο και να παρουσιάσει τον καπιταλισμό ως αιώνιο και ανίκητο.

Μπροστά σε ένα κύμα αντιδραστικής επίθεσης που εκδηλώνει η αστική πολιτική, το ΚΚΕ αντιπαραθέτει την πρότασή του ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει λύση για τα λαϊκά προβλήματα και αυτή είναι ο σοσιαλισμός, κατέληξε εισηγητικά ο Μ. Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα που είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά πριν από τη μετάδοση, όπως για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε σχέση με τον καπιταλισμό, με την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, για τα λάθη που έγιναν στη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, για τα συμπεράσματα που βγάζει το ΚΚΕ. Επίσης για τις δυνατότητες που γεννά για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση η σημερινή εποχή της πορείας προς την «4η Βιομηχανική Επανάσταση», για την υπεροχή του σοσιαλισμού να απαντήσει σε νέα μεγάλα προβλήματα και ερωτήματα που γεννά η εποχή μας. Τέλος, για την αρνητική πείρα από την αντίληψη που θέτει ως στόχο μια «προοδευτική κυβέρνηση» στο έδαφος του καπιταλισμού, που όπως αναφέρθηκε «την πλήρωσε πολύ ακριβά το επαναστατικό εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο».


Την έκδοση επιμελήθηκε η Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του Κόμματος, ενώ το βίντεο της παρουσίασης παραμένει στο «902.gr» και στο αντίστοιχο κανάλι στο YouTube.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ