Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι προβλέπει το νέο έκτρωμα

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Συνοπτικά προβλέπει:

-- Παραπέρα υπονόμευση της κυριακάτικης αργίας με τη δουλειά τις Κυριακές στις φαρμακαποθήκες και σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ κ.λπ., με πρόσχημα την παράδοση προϊόντων.

-- Ηλεκτρονική διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και ψηφοφορίας στα σωματεία συνεχίζοντας το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση.

-- Νέο πάγωμα του κατώτερου μισθού έως το τέλος Ιούλη του 2021.

-- Πρόσληψη συνταξιούχων του Δημοσίου με 8μηνες συμβάσεις για να ξεβαλτώσει προσωρινά η απαράδεκτη και χρονίζουσα κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις.

-- Επέκταση για δύο μήνες, μέχρι 28/2/2021, του προγράμματος «Συν-Εργασία», που μειώνει μέχρι και 20% τους μισθούς των εργαζομένων.

-- Απαλλαγή για 4 μήνες από την υποχρέωση υποβολής τεχνικής μελέτης, για τους ιδιώτες των οποίων λεωφορεία έχει μισθώσει η ΟΣΥ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

-- Αύξηση του χρόνου εντός του οποίου ο ΟΑΣΑ μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις (έως 30 Ιούνη 2021). Επιτρέπεται στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) για έξι μήνες να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις για παροχή συγκοινωνιακού έργου.

-- Επιχορήγηση με «ζεστό» χρήμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις μεταφορές (ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τουριστικά γραφεία κ.ο.κ.).

-- Στήριξη των εφοπλιστών με απευθείας αναθέσεις δρομολογίων έως τις 31 Μάη του 2021 και αναστολή εργασίας για τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων και φορτηγών πλοίων που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο.

-- Επαναφορά της «πρόσληψης» επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και παράταση της πρόσληψης προσωπικού με 4μηνες συμβάσεις εργασίας στον ΕΟΔΥ, αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-- Παράταση του καθεστώτος απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στις δημόσιες μονάδες Υγείας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ