Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα παρέμβαση για το κομμένο ρεύμα σε καρκινοπαθή

Παρέμβαση στη ΔΕΗ (κατάστημα της Βούλγαρη) πραγματοποίησε χτες το πρωί η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχουν συγκροτήσει σωματεία της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην απόφαση της επιχείρησης να διακόψει τη σύμβαση παροχής ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές του.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης απαίτησε από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή της σύμβασης παροχής ρεύματος και να προσαρμόσει τις απαιτήσεις της στις δυνατότητες του καρκινοπαθούς αυτήν την εποχή. Η διεύθυνση του καταστήματος της ΔΕΗ δεσμεύθηκε για απάντηση έως σήμερα.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατήγγειλε ότι είναι απαράδεκτο η ΔΕΗ ΑΕ να προχωρά σε διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας. Παράλληλα, απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ