Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «FOLLIE - FOLLIE»
Αναφορές για εμπλοκή στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή πολιτικών προσώπων φέρεται να έχει εντοπίσει ο διαχειριστικός έλεγχος που ολοκλήρωσε η εταιρεία PwC για την εταιρεία «Follie Follie», ο οποίος ήδη βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα, από το περιεχόμενο των σχετικών ελέγχων προκύπτει τον Μάη του 2018 η εμπλοκή δύο πρώην υπουργών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρονται να έκαναν παρεμβάσεις για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεσης είτε καθυστέρηση των διαδικασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Τ. Κουτσολιότσου, εμφανίζονται στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν «θετικό περιβάλλον» για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές. Τα ονόματα που αναφέρονται στα mail είναι αυτά των Μπαλαούρα, Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη.

Το αποδεικτικό αυτό υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας που συνεχίζει την έρευνα. Λόγω της αναφοράς για τα πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία έχει την αρμοδιότητα να τα διαβιβάσει στη Βουλή.

«Προσπάθειες αντιπερισπασμού» στη ΝΔ καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις παραπάνω διαρροές, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διαφύγει από τα «αδιέξοδα που δημιουργεί». Σημειώνει ότι «θα λάμψει η αλήθεια» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάτι να κρύψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ