Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτώχεια και ανασφάλεια προσφέρει η κυβέρνηση στο λαό
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ
ο φετινός προϋπολογισμός

Τις κοινωνικοπολιτικές προϋποθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων παρουσίασε στη Βουλή το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι μόνο ένα εντελώς νέο πλαίσιο εξουσίας μπορεί να δρομολογήσει και ένα νέο πλαίσιο οικονομίας, μιας, δηλαδή, λαϊκής οικονομίας

  • Βαθύτατα αντιλαϊκός και αντιδημοκρατικός ο φετινός προϋπολογισμός, ακριβώς γιατί είναι εναρμονισμένος στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και στις υποδείξεις της ΟΝΕ. Γκραν γκινιόλ ανέκδοτα χαρακτήρισε η Αλ. Παπαρήγα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως δημιουργεί πλούτο, τον οποίο διανέμει στο λαό, αφού ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση το μόνο που μοιράζει είναι φτώχεια και ανασφάλεια στους πολλούς και πλούτο στους λίγους.
  • Υπάρχουν δυνατότητες κατακτήσεων, έστω προσωρινών, όμως αυτό που προέχει είναι η ριζική αλλαγή κατεύθυνσης. Εξαρτάται από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, αν έχουμε μια λαϊκή ή φιλομονοπωλιακή εξουσία, αν έχουμε λαϊκή οικονομία ή οικονομία των μονοπωλίων, αν η χώρα συνεχίζει την πορεία ενσωμάτωσης στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ή βρίσκεται σε πορεία αντίστασης, αποδέσμευσης, ανεξαρτησίας.

ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 8


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ