Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανούσια κριτική

Στη γνωστή λογική ότι υπήρχε και άλλος «φιλολαϊκός» δρόμος στην πορεία προς την ΟΝΕ, κινήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση γιατί «μπαίνουμε στην ΟΝΕ χωρίς να έχουμε επιλύσει διαχρονικά προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά». Μάλιστα ενέταξε στην προοπτική της ΟΝΕ και την πρότασή του για μείωση των εξοπλισμών λέγοντας ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα «γονατίζουν την οικονομία και την κοινωνία στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πραγματική πλέον σύγκλιση της χώρας με την ΕΕ και τη βιωσιμότητά μας εντός της ΟΝΕ».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ το κόμμα του καταθέτει τις προτάσεις του «που στηρίζονται στην αναντίρρητη διαπίστωση ότι η ένταξη στην ΟΝΕ καθιστά ακόμα πιο αναγκαίο το διαφορετικό σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τις ριζικές αλλαγές στους κρατικούς και κυβερνητικούς θεσμούς με πραγματική περιφερειακή αποκέντρωση και ορθολογική αξιοποίηση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στη βάση νέων προτεραιοτήτων».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό προεκλογικό που συνεχίζει την ίδια πολιτική και τόνισε ότι δεν προετοιμάζεται σωστά η οικονομία και η κοινωνία «μόνο και μόνο για να περάσουν τα κόλπα για την όποια κυβερνητική αυτοδυναμία». Η κριτική του γενικότερα εστιάστηκε στο ότι η κυβέρνηση δεν προετοίμασε τη χώρα ενόψει της ένταξης στην ΟΝΕ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εισοδηματική ανισότητα και το φορολογικό σύστημα, την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία. Σχετικά με τους αγρότες είπε ότι οι προοπτικές της αγροτικής οικονομίας «σχετίζονται άμεσα με τις προοπτικές στην ΕΕ της κοινής αγροτικής πολιτικής και την περαιτέρω απελευθέρωση από τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου» και ζήτησε τη διαμόρφωση «παρεμβάσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα, ώστε η αγροτική οικονομία να αποκτήσει βιωσιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ