Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Βαφτίζουν επιτυχία τη... φτώχεια του λαού

Την πορεία προς την ΟΝΕ, αλλά και προεκλογικές σκοπιμότητες στηρίζει ο φετινός προϋπολογισμός, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Στον προϋπολογισμό αυτόν καθ' αυτό, αλλά και στο πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο συζητείται αυτήν την περίοδο και τους στόχους που εξυπηρετεί, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του χθες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2000 «προσανατολισμένο στην κατάκτηση του στόχου της ένταξης στην ΟΝΕ» τονίζοντας ότι «κάνει και μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε σήμερα».

Μάλιστα, ο Ορέστης Κολοζώφ σχολίασε και την ακατάσχετη «προεδρολογία των ημερών» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση από πολύ νωρίς έβαλε τη χώρα σε μια ατέρμονη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπερθεματίζοντας για την υπεράσπιση του θεσμού και επέκρινε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τη δική της επιλογή. Σήμερα είναι ηλίου φαεινότερο πως το μόνο που την ενδιαφέρει (την κυβέρνηση) είναι η στιγμή που θα επιλέξει για να προκηρύξει πρόωρα τις εκλογές. Ολα τα αλλά "περί θεσμών", είναι για τους αφελείς».

Οσον αφορά το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επισήμανε ότι παρά τις θριαμβολογίες δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί ο ταξικός χαρακτήρας, τόσο του προϋπολογισμού, αλλά και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής συνολικότερα. Οπως είπε, «είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας. Πως επιτέλους πιάστηκε ο στόχος, πως βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την ένταξη στην ΟΝΕ, αφήνοντας να εννοεί πως με την ένταξη θα μπούμε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πως θα συμμετέχουμε κι εμείς στις αποφάσεις που θα παίρνονται στην Ευρώπη, θα συμμετέχουμε στο «γίγνεσθαι» της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή όμως θα προσέξατε ότι οι αγορητές του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης αρχίζουν τις ομιλίες τους λέγοντας πως το βάρος αυτών των αναδιαρθρώσεων το σήκωσαν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι. Το λένε αυτό φυσικά για να κολακέψουν τον ελληνικό λαό, αλλά την ίδια στιγμή η αποδοχή αυτή δείχνει ακριβώς τον ταξικό χαρακτήρα που έχει αυτή η προσπάθειά τους. Για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για ενσωμάτωση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου το κόστος αυτών των αναδιαρθρώσεων έπεσε αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζόμενων, γιατί οι βιομήχανοι, οι κεφαλαιοκράτες όχι μόνο δεν πλήρωσαν, αλλά αντίθετα από αυτή την προσπάθεια έβγαλαν κέρδη και μάλιστα παρά πολλά».

Ο Ορέστης Κολοζώφ αναφέρθηκε και στο «χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας» από την κυβέρνηση διαμέσου των αριθμών και της πραγματικότητας που βιώνει ο Ελληνας εργαζόμενος λέγοντας πως «αφού οι δείκτες της οικονομίας μας είναι θετικοί, τότε γιατί υπάρχει τέτοια δυστυχία, φτώχεια, δυσκολίες σε ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων; Και ας μην επιμένει η κυβέρνηση στα νούμερα που μας παρουσιαζει. Ας κάνει μια βόλτα μέσα στο λαό για να διαπιστώσει πως οι διάφορες κατηγορίες των εργαζόμενων, δυσφορούν, υποφέρουν κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων που έχουν και που δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν πλήρως». Μάλιστα αναφέρθηκε εκτενώς σε συγκεκριμένους τομείς όπως, η Υγεία, τα προβλήματα των αγροτών και των μικρομεσαίων αλλά και των εργαζόμενων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 25% του πληθυσμού της χώρας ζει κάτω από το κατώτατο όριο φτώχειας.

Ενα σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στο θέμα των (εξαγγελθέντων εκ νέου από την κυβέρνηση) ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο συγκεντρωμένος πλούτος από την παραγωγή σε αυτές τις επιχειρήσεις και τη λαϊκή κατανάλωση αφενός γίνεται παροχή προς το ιδιωτικό κεφάλαιο και αφετέρου εξυπηρετεί τις ανάγκες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, για περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ώστε να λειτουργήσει ασφαλέστερα η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και το ΕΥΡΩ ως κοινό νόμισμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πορεία προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στα επιβαλλόμενα κοινοτικά πρότυπα, θεσμοθετείται έτσι ένα περιβάλλον αποδυνάμωσης των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω της απελευθέρωσης των αγορών, της άλωσης κερδοφόρων τμημάτων της δραστηριότητάς τους από τα πολυεθνικά μονοπώλια και μάλιστα με όρους χαριστικούς, όπως έγινε στην περίπτωση της κινητής τηλεφωνίας».

Ο Ορέστης Κολοζώφ, κατέληξε λέγοντας πως «στις επόμενες εκλογές, όσοι θίγονται από τις δραστηριότητες των μονοπωλίων, μπορούν να ενώσουν τις προσπάθειές τους, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οικονομική πολιτική στα χνάρια της Συμφωνίας του Μάαστριχτ(2003-12-24 00:00:00.0)
Θέλουν να ...εξημερώσουν τα Βαλκάνια!!!(2003-05-15 00:00:00.0)
Ανθυγιεινό «ναι» επί της αρχής(2001-01-26 00:00:00.0)
Συντηρείτε τη λογική του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας(2000-12-12 00:00:00.0)
Εμμονή στην ασύμφορη αγορά(1998-06-27 00:00:00.0)
Τα... ΜΑΤ εγγυώνται τη δημοκρατία!(1998-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ