Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Οικονομική πολιτική στα χνάρια της Συμφωνίας του Μάαστριχτ

Eurokinissi

Την ανάγκη πολιτικής ήττας των επιλογών του δικομματισμού, αλλά και των δυνάμεων που συναινούν σε αυτές, προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα προς όφελος του λαού, επισήμανε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ.

Αναφερόμενος στις κεντρικές επιλογές των πολιτικών κομμάτων σχολίασε για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία πως «τα δύο κόμματα κινούνται μέσα στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής, που τις βάσεις της έχουν βάλει η Συμφωνία του Μάαστριχτ και οι επόμενες συμφωνίες που ακολούθησαν. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και με τη συναίνεση του Συνασπισμού, αποτέλεσε επιλογή στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Δεν ήταν κάτι το δευτερεύον. Απελευθερώνεται πλήρως η κίνηση κεφαλαίου, των υπηρεσιών, του εμπορίου και του ανθρώπινου δυναμικού».

Συνεχίζοντας ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε πως «η επιλογή είναι η αύξηση της δυνατότητας για αύξηση των κερδών και παράλληλα περιορισμού των εργατικών δικαιωμάτων. Αν κάνουμε μια σύγκριση της ετήσιας αύξησης του πραγματικού μισθού το διάστημα 1990 - 2002, αυτή ήταν μόλις 0,82%. Το 1982 οι αμοιβές των εργαζομένων ήταν το 60% του προϊόντος των επιχειρήσεων, ενώ το 2004 θα είναι 46%».

Καταλήγοντας ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε πως «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες πως τα προβλήματά του θα λυθούν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή με κυβέρνηση ξανά του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη και στα δύο κόμματα, να πάψει να τα στηρίζει, να ξεπεράσει τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει μαζί τους. Εάν θέλουν οι προσδοκίες τους να αρχίζουν να υλοποιούνται, πρέπει να στηρίξουν εκείνες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που - όπως το ΚΚΕ - παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα λαϊκά συμφέροντα. Οσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αντιστάσεις του λαού μας στην πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων και του εκσυγχρονισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ