Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Καταστρέφουν τους μικρομεσαίους

Eurokinissi

Στις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τακτική «εξαφάνισης» των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων την ώρα που παρέχονται αφειδώς προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Σπύρος Στριφτάρης «δε φτάνει η φοροεπιδρομή που κάνατε με τις ανέλεγκτες υποθέσεις και τη συνάφεια με τα οποία μέτρα, πραγματικά έχετε βγάλει στο σφυρί όλες τις μικροεπιχειρήσεις».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα υποτιθέμενα μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων τόνισε τα εξής: «Για παράδειγμα, σχετικά με αυτό το πολυδιαφημισμένο "40 τόσα ευεργετήματα", λέτε ότι μειώσατε το φόρο των μη εισηγμένων ανωνύμων εταιριών από 40% στο 35%. Αλήθεια, πόσες είναι οι ανώνυμες εταιρίες; Ξεπερνούν τις 36.000; Αντε και άλλες 32 οι ΕΠΕ, οι Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης. Οι άλλες 900 περίπου χιλιάδες τι θα ωφεληθούν από τη μείωση που υπήρξε, δηλαδή από το 40% στο 35%; Τι θα ωφεληθεί ο μικροεπιχειρηματίας, ο αυτοαπασχολούμενος επειδή μειώσατε από το 45% στο 40% τη φορολογία του προσωπικού εισοδήματος; Αραγε, ένας αυτοαπασχολούμενος μπορεί να έχει πάνω από 18-20 εκατομμύρια για να έχει μια φοροελάφρυνση, καθαρό κέρδος, όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες;»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατέληξε τονίζοντας: «Λέτε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Δυστυχώς τις έχετε κάνει με τον ανταγωνισμό, με τα προνόμια που δίνετε στο μεγάλο κεφάλαιο, να μην έχουν καθόλου κρέας και να έχει μείνει ο σκελετός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ