Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Ψίχουλα για Υγεία - Πρόνοια

«Δίνονται ψίχουλα στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και άφθονα στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέσα από τον προϋπολογισμό», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, αναφερόμενος στην πορεία παράδοσης της Υγείας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Παρέπεμψε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, παρουσιάζοντας «τι έγινε με το ίδρυμα Παπαγεωργίου. Αν διαβάσει κανείς τι γράφεται μέσα ανατριχιάζει. Θα λειτουργεί το ίδρυμα Παπαγεωργίου με προσωπικό, το οποίο θα του δίνει το Β' ΠΕΣΥΠ Μακεδονίας και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στα πλαίσια της ιδιωτικής οικονομίας. Δηλαδή, το κράτος δίνει στον ιδιωτικό παράγοντα να δουλεύει και εκείνο θα εισπράττει και θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ή υπάρχουν άπειρες συμβάσεις - με αυτόν τον κατακερματισμό της Υγείας και της Πρόνοιας - που προβλέπονται με ιδιωτικούς φορείς».

Επίσης, ο Παναγιώτης Κοσιώνης πρόσθεσε πως «μία περίπτωση χαρακτηριστική είναι αυτή που αναφέρεται με έναν ξεχωριστό κυνισμό που λέει ότι οι αποκεντρωμένες μονάδες των ΠΕΣΥΠ θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες για τη φύλαξη και τον καθαρισμό χωρίς έλεγχο σκοπιμότητας και ανεξάρτητα από το αν το ποσό αυτό υπερβαίνει το ποσό που θα χρειαζόταν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού». Ο Παναγιώτης Κοσιώνης, τόνισε καταλήγοντας ότι «ο ένας στους δύο πολίτης πληρώνει από την τσέπη του για να βρει μια απαντοχή στο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ