Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Αμάραντη δόξα και τιμή

Την 85η επέτειο των γενεθλίων του γιορτάζει το ΚΚΕ, μαζί και η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας. Μια γιορτή αγώνα και περηφάνιας.

Και τι δεν έγινε σ' αυτά τα χρόνια! Δεν υπάρχει καμιά κατάχτηση, πρόοδος στη χώρα μας, που να μη συνέβαλε το ΚΚΕ, από τη μέρα που πρόβαλε στο πολιτικό προσκήνιο, για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερίες.

Από πόσα αστραπόβροντα δε χρειάστηκε να περάσει. Πέρασα κι εγώ μαζί του, από μαθητής. Στην ΟΚΝΕ το 1930 και από το 1935 μέλος του ΚΚΕ. Πόσες θυσίες, πόσα ποτάμια από αίμα... (αίμα των καλύτερων παιδιών της εργατικής τάξης - και όχι μόνο), δεν πότισαν το δέντρο της ειρήνης, της λευτεριάς και της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής προόδου, δε χρειάστηκε να δώσει το τιμημένο ΚΚΕ!

Πόσες εκτελέσεις και δολοφονίες των μελών του (αντρών και γυναικών), για τον ιερό αγώνα τους! Αλλά και τι τιμή, δόξα αμάραντη, όπως εκείνη που αποκόμισε από την τρισένδοξη Εθνική Αντίσταση, που πρόβαλε ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, ενάντια στην ντόπια αντίδραση και τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές.

...Κι ο δρόμος που έχει να διανύσει ακόμη το Κόμμα μας, μέχρι να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή, είναι μακρύς, κακοτράχαλος και οδυνηρός, αλλά θα είναι και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!

Η επαναστατική ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά και αναπόφευκτη. Το ίδιο αναπόφευκτος είναι και ο θρίαμβος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός και ο Προλεταριακός Διεθνισμός!

Αμάραντη δόξα και τιμή στους αθάνατους νεκρούς του αγώνα!


Νίκανδρος ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ