Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καπιταλιστικά χούγια...

Κάθε χρόνο στη Ρωσία περίπου 250.000 γονείς διώκονται, εξαιτίας της μη τήρησης των υποχρεώσεών τους απέναντι στα παιδιά τους. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ITAR-TASS ο Σεργκέι Σάντριν, υφυπουργός Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πρόβλημα της βίας σε βάρος των παιδιών είναι στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα. Οπως παραδέχτηκε ο Ρώσος αξιωματούχος, κάθε χρόνο εκδικάζονται στα δικαστήρια της χώρας 20.000 προσφυγές του κράτους σε βάρος γονιών, με τις οποίες το κράτος ζητά να στερηθούν οι γονείς τα γονικά τους δικαιώματα. Μόνο στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς καταφέρνουν να διατηρήσουν την επίβλεψη των παιδιών τους.

Μόνο στην περσινή χρονιά η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει σε 2.500 περιπτώσεις για να γλιτώσει παιδιά από τη βίαιη συμπεριφορά των γονιών τους. Επίσης σε άλλες 12.500 περιπτώσεις η αστυνομία πήρε παιδιά από οικογένειες που δεν είχαν τα στοιχειώδη για να μπορέσουν να τα μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία των παιδιών. Αυτά στη χώρα, που θεωρούνταν πριν ελάχιστες δεκαετίες ως το βασίλειο των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ