Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Στο περιθώριο μισθωτοί και συνταξιούχοι

Eurokinissi

Στα χαμηλότατα επίπεδα των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, τονίζοντας ότι εξανεμίζονται ακόμη περισσότερο με τη συνεχώς διογκούμενη ακρίβεια στην αγορά, την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν στο μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας.

Σχολιάζοντας τη ...στενότητα που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, ο Τάκης Τσιόγκας τόνισε πως «μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2003 στη χώρα μας μόνο 45 επιχειρήσεις είχαν κέρδη ένα τρισεκατομμύριο δραχμές. Από αυτούς να πάρετε και να τα δώσετε στους εργαζόμενους και όχι να τους μοιράζετε ψίχουλα. Αντέχει σήμερα ο εργάτης με μεροκάματο 23,23 ευρώ μεικτά και 519 ευρώ μεικτά;».

Παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ, ο Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι «διεκδικούμε κατώτερο βασικό μισθό 375 χιλιάδες δραχμές το μήνα ή 1.100 ευρώ, 15 χιλιάδες δραχμές ή 44 ευρώ μεροκάματο και, φυσικά, τριανταπεντάωρο πενθήμερο με αύξηση των αποδοχών». Αναφορικά με τις συντάξεις, ο Τάκης Τσιόγκας σημείωσε πως «η κατώτερη σύνταξη είναι στα 392 ευρώ, ενώ οι παλιότεροι συνταξιούχοι του ΙΚΑ παίρνουν ακόμη λιγότερα. Η σύνταξη του ΟΓΑ είναι στα 200 ευρώ, οι δε παλιότεροι ΟΓΑτζήδες παίρνουν ακόμη πολύ λιγότερα», ενώ «η κυβέρνηση ελπίζει ότι ενόψει των εκλογών, πετώντας ένα ξεροκόμματο στους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, μπορεί να τους ξεγελάσει και να πάρει την ψήφο τους». Οπως είπε, «η αύξηση που ανακοίνωσε για τους συνταξιούχους με ένα ευρώ τη μέρα είναι "ψίχουλα" σε σχέση με όλα αυτά που τους έχει αφαιρέσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ