Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ...

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ...: «Το δρόμο για εξελίξεις, ακόμη και για τη διαδοχή, άνοιξε ο Κ. Σημίτης με την ομιλία του στη Βουλή. Αρνήθηκε να διαψεύσει τα σενάρια και είπε -καταχειροκροτούμενος- ότι θα διαμορφώσει τους όρους της νίκης» (ΝΕΑ). -- «Σήμα ότι ο ίδιος και «όχι τρίτοι» θα διαμορφώσει τις εξελίξεις, «τη στιγμή που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει», έστειλε ο Κ. Σημίτης λίγο πριν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Η φράση που αιφνιδίασε ερμηνεύτηκε και από στενούς συνεργάτες του σαν πόρτα για εξελίξεις στη διαδοχή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ: «Με μια καθαρή τοποθέτηση χτες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έριξε τον κύβο της μεγάλης πολιτικής αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη νίκη στις εκλογές. Τόνισε ότι ο ίδιος θα επιλέξει τη στιγμή και τον τρόπο προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις, χωρίς να κλείσει τα σενάρια διαδοχής» (ΕΘΝΟΣ). -- «Την αρχή των εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην αντικατάστασή του από τον Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε χτες στη Βουλή ο Κ. Σημίτης. Το μόνο που δεν είπε είναι ο χρόνος της αποχώρησής του» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...: «Την ίδια στιγμή ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο πρωθυπουργός, με το να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα δημιούργησε εκ των πραγμάτων ένα κλίμα ρευστότητας και αβεβαιότητας, το οποίο αν παραταθεί μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη ο κ. Σημίτης να καταλήξει και να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις του. Οποιες και αν είναι αυτές» (από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΦΕΡΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Αυτού του είδους, όμως, ο "εσωτερικός ενθουσιασμός" του πασοκικού δυναμικού, δεν είναι δυνατόν να επαρκέσει για να προβάλλει το κυβερνών κόμμα αξιώσεις πολιτικής επικράτησης. Εντυπώσεις αυτού του είδους είναι συνήθως πολύ βραχύβιες... Το θέμα του κ. Γ. Παπανδρέου, λοιπόν, αφορά το ευρύτερο εκλογικό σώμα ως παράγοντας ικανός να επηρεάσει την έκβαση της ψηφοφορίας μόνο στο βαθμό που ο νυν υπουργός Εξωτερικών εμφανιστεί ως φορέας άλλης πολιτικής, την οποία και οι πολίτες θα κρίνουν» (από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ