Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Ταξικός και αντιλαϊκός

Eurokinissi

Στα αντιλαϊκά και ταξικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, απαντώντας στο κεντρικό κυβερνητικό επιχείρημα περί «προϋπολογισμού ανάπτυξης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για αναδιανομή υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων. Στοιχειοθετώντας αυτή την πραγματικότητα ο Αντώνης Σκυλλάκος ανέφερε ότι «οι άμεσοι φόροι αυξάνονται δυο φορές παραπάνω απ' ό,τι ο πληθωρισμός. Αυτό πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Περισσότερο πλήττονται αυτά τα στρώματα με την αύξηση τρεις φορές πάνω από τον πληθωρισμό των άμεσων φόρων, ενώ η φορολογία των ανωνύμων εταιριών μειώνεται κατά 6%».

Ο Αντώνης Σκυλλάκος επισήμανε επίσης πως ο προϋπολογισμός «είναι ταυτόχρονα και αποπροσανατολιστικός, διότι προσπαθεί να ενσωματώσει για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ το λεγόμενο δήθεν κοινωνικό πακέτο και τη λεγόμενη χάρτα σύγκλισης». Οσον αφορά το επιχείρημα της κυβέρνηση περί προϋπολογισμού ανάπτυξης λόγω των ρυθμών ανόδου του ΑΕΠ, ο Αντώνης Σκυλλάκος σχολίασε ότι «αν ήταν αναπτυξιακός, πώς εξηγείται ότι δεν αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, ότι αυξάνεται η ανεργία;», προσθέτοντας πως «κάθε χρόνο λέτε ότι είναι αναπτυξιακός και βεβαίως υπάρχει αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αλλά δεν κερδίζει τίποτα ο εργαζόμενος, ούτε από εισόδημα, ούτε από θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ