Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ
Στεκόμαστε δίπλα στο «Ριζοσπάστη»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων,Νίκος Καραντηνός, μας δήλωσε:

«Στεκόμαστε δίπλα στο "Ριζοσπάστη" σε μια κρίσιμη ώρα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, με τη μήνυση που κατέθεσε, επιχειρεί, και είναι αυτό ολοφάνερο, να παρεμποδίσει την εφημερίδα στην αποστολή και το ρόλο της, αυτόν της υπεράσπισης της αλήθειας που 80 και πλέον χρόνια υπηρετεί αταλάντευτα.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ξέρουν, από πρώτο χέρι, τη μεγάλη αλήθεια του ποιος αγωνίστηκε και ποιος ήταν Νενέκος και θα σταθούν ολόψυχα στη νέα δοκιμασία της εφημερίδας. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη επιχείρηση εναντίον του "Ρ". Πιστεύω ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο του Τύπου και την αποστολή των δημοσιογράφων.

Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητο ότι η δίωξη εναντίον του "Ριζοσπάστη" σηματοδοτεί ένα σαφέστατο κίνδυνο εναντίον του Τύπου και των εφημερίδων οι οποίες δεν αποδέχονται να παρουσιάζουν τις ειδήσεις και τα γεγονότα στα μέτρα του κάθε υπουργού και ειδικά του κυρίου Γιαννόπουλου.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το κλίμα που πυροδοτεί ο κ. Γιαννόπουλος σε βάρος της ελευθεροτυπίας γενικότερα, πολύ περισσότερο ενόψει των επικείμενων εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ