Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΕΤΙΝΕΣ
Υστατο «χαίρε» από τη Βουλή

Μέσα σε βαρύ κλίμα για τον απροσδόκητο χαμό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσετινέ έγινε χτες το πρωί στη Βουλή πολιτικό μνημόσυνο και τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν με ομιλίες τους ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Ο Α. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι ο Δ. Τσετινές, που έπεσε «στις επάλξεις του καθήκοντος, ήταν ένας από τους πιο αγνούς και γνήσιους εκπροσώπους του ελληνικού λαού», ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είπε ότι ο βουλευτής υπήρξε μία διακριτική και ουσιαστική παρουσία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ στην ομιλία του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ «για τον αναπάντεχο θάνατο του συναδέλφου βουλευτή Ροδόπης Δ. Τσετινέ, ο οποίος επήλθε με τραγικό τρόπο κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού του καθήκοντος, θα έλεγε κανένας με συμβολικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, αυτού του κορυφαίου έργου της Βουλής».

Ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε ότι ο Δ. Τσετινές ήταν γνωστός στο Κοινοβούλιο για τη σεμνότητά του και τη μετριοπάθειά του και ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και καταλήγοντας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τον άτυχο βουλευτή αποχαιρέτησαν επίσης ο συντοπίτης του αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης, ο Δ. Σιούφας από τη ΝΔ, ο Μουσταφά Μουσταφά από τον ΣΥΝ και ο Α. Ιντζές από το ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ