Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εύλογες απορίες

Δεν είναι μόνον οι μάρτυρες του Ε. Γιαννόπουλου που δεν μπορούν να δώσουν στο δικαστήριο πειστικά στοιχεία για το τι έκανε και πού ακριβώς έδρασε στην Αντίσταση. Ακόμα και ο ίδιος βγαίνει και λέει πράγματα που προκαλούν, τουλάχιστον, την απορία των αντιστασιακών.

Είπε, για παράδειγμα, ο Ε. Γιαννόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Η ώρα της αλήθειας» του Ι. Πρετεντέρη, ότι η περιοχή δράσης του ήταν η Ανατολική Αττική. Από κει, και συγκεκριμένα από την περιοχή του Καλάμου, διοχέτευε απέναντι, στη Βάθεια Ευβοίας, όσους ήθελαν να πάνε στη Μ. Ανατολή.

Και ιδού η απορία των αντιστασιακών της περιοχής, αφού όλοι γνωρίζουν, ότι εκείνη την περίοδο (1942-1943) η περιοχή Βάθεια Ευβοίας ήταν άντρο των Γερμανών και των Γερμανοτσολιάδων, όπου προς τα τέλη του 1943 ο ΕΛΑΣ έδωσε νικηφόρα μάχη στη «Λαμπούσα» αποδεκατίζοντας φάλαγγα Γερμανών.

Πού έστελναν, λοιπόν, τον κόσμο, στο «στόμα του λύκου», απορεί ο ΕΠΟΝίτης, τότε, Παύλος Λάλος από την Επισκοπή Κύμης, του οποίου ο αδελφός, Δημήτρης Λάλος, ήταν στο 3ο Τάγμα του ΕΛΑΣ Εύβοιας με διοικητή τον καπετάν Λόγγο, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τη μεταφορά των αγωνιστών στη Μ. Ανατολή. Οχι όμως από τη Βάθεια, όπως λέει ο Γιαννόπουλος, αλλά από Στείρα ή Μαρμάρι, μέσω Ραφήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ