Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Τα... ΜΑΤ εγγυώνται τη δημοκρατία!
  • Οργιο αυταρχισμού και αντικομμουνισμού χτες από τον πρωθυπουργό στη Βουλή για το θέμα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών
  • Ορέστης Κολοζώφ: Γενικευμένη χρήση κατασταλτικών μηχανισμών και αντικομμουνισμός

Η παραδοχή τού ότι η κυβέρνηση στηρίζει την εφαρμογή της πολιτικής της, στον αυταρχισμό, αλλά και στον αντικομμουνισμό, προκειμένου να την επιβάλει στους εργαζόμενους και στο λαό, εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη χτες στη Βουλή,κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ για τον αστυνομοκρατούμενο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ωμή βία των ΜΑΤ έξω από τα εξεταστικά κέντρα στήριξε τη δημοκρατία, ενώ, για μια ακόμα φορά, υποστήριξε ότι οι αγώνες των εκπαιδευτικών είναι υποκινούμενοι από το ΚΚΕ.

Επιχειρώντας αρχικά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από όσα συνέβησαν στα εξεταστικά κέντρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου 2525/97, προκειμένου να έχουν οι μαθητές "καλύτερους δασκάλους που ενδιαφέρονται και είναι κοντά στο μαθητή", ενώ είναι "νεότεροι που έχουν τη γνώση και την όρεξη", καταλήγοντας πως "τα παιδιά πρέπει πρώτα από όλα να μας ενδιαφέρουν". Παράλληλα, ανέφερε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 27.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί,ποσοστό 60%.

Ομως στη συνέχεια με προκλητικό τρόπο ανέφερε πως "υπήρξε βεβαίως παρουσία της αστυνομίας", η οποία "οφείλεται στην προσπάθεια εκείνων που ήθελαν να ματαιώσουν με βία τον διαγωνισμό", γεγονός που "δικαιολογεί την παρουσία της αστυνομίας", η οποία "εγγυήθηκε την τήρηση της δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο", αφού "η πλειοψηφία αποφασίζει. Αυτός είναι ο νόμος και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί" και "κανείς δεν έχει δικαίωμα στην ανομία και όποιος θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόζει ή να μην εφαρμόζει το νόμο με το έτσι θέλω δεν προάγει τη δημοκρατία προάγει τον φασισμό σε αυτόν τον τόπο".

"Αν ίσχυαν αυτά που ακούσαμε προηγουμένως θα ήμασταν σε εποχές που δε θέλει κανείς να επαναφέρει, αλλά εσείς επιμένετε κ. πρωθυπουργέ να τις φέρετε", επισήμανε, ξεκινώντας τη δική του παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση "κατέφυγε σε γενικευμένη χρήση όλου του κατασταλτικού μηχανισμού που διαθέτει για να επιβάλει την πολιτική της", δίνοντας την "εικόνα αυταρχικής κυβέρνησης". Ο Ορέστης Κολοζώφ αναφέρθηκε και σε άλλα παραδείγματα όπως στην περίοδο των αγώνων των αγροτών και τη σωρεία δικαστικών διώξεων που επιστρατεύτηκαν καθώς και την πρόσφατη θέση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα απόλυσης εργαζομένου που συμμετέχει σε απεργία, η οποία έχει χαρακτηριστεί"παράνομη και καταχρηστική".

"Οχι μόνο χρησιμοποιείτε τη μέθοδο της κατασυκοφάντησης των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δίκιο τους, αλλά, χάνοντας την ψυχραιμία σας, καταφεύγετε στη γνωστή συνταγή του αντικομμουνισμού", πρόσθεσε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, λέγοντας ότι "πίσω από κάθε κινητοποίηση ανακαλύπτετε δάχτυλο κομμουνιστικό", υπενθυμίζοντας και τις ονομαστικές αναφορές σε βουλευτές του ΚΚΕ. "Οι υποκινητές των αντιδράσεων του λαού μας είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζετε" είπε, ενώ κατήγγειλε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι "καταφεύγετε στη βοήθεια των γνωστών αγνώστων, δημιουργούνται τα επεισόδια που δημιουργούνται και μετά τα φορτώνετε στους εργαζόμενους".

Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργόςεπιβεβαίωσε την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, λέγοντας ότι "ο τόπος δεν πάει μπροστά αν βουλευτές όπως ο κ. Κολοζώφ βρίσκονται επικεφαλής εκείνων που θέλουν να καταλύσουν τις διαδικασίες, θέλουν να παρεμποδίσουν, θέλουν πάση θυσία τη φθορά της κυβέρνησης"! Παρουσία του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη είπε επίσης ότι αξίζουν "συγχαρητήρια στο υπουργείο Παιδείας", ενώ για μια ακόμα φορά θέλησε να επιδείξει πολιτική πυγμής, τονίζοντας πως "θα εφαρμόσουμε την πολιτική μας". Προκειμένου, τέλος, να υποστηρίξει τη θέση υποστήριξε ότι μέσω διαγωνισμών γίνονται οι προσλήψεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέροντας τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ είπε ότι όσοι αντιστρατεύονται τη διενέργεια διαγωνισμού δεν έχουν εναλλακτικές προτάσεις. Πάντως, όσον αφορά τις καταγγελίες του Ο. Κολοζώφ για τη χρήση των"γνωστών - αγνώστων" από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τήρησε... σιγήν ιχθύος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της επεμβατικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια(2005-10-12 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι και με την κυβερνητική αναλγησία(2005-03-22 00:00:00.0)
Οικονομική πολιτική στα χνάρια της Συμφωνίας του Μάαστριχτ(2003-12-24 00:00:00.0)
Συντηρείτε τη λογική του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας(2000-12-12 00:00:00.0)
Στάχτη στα μάτια(1999-01-15 00:00:00.0)
Ποιες παρακολουθήσεις;(1997-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ