Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Στην κυβέρνηση η ευθύνη για τη δράση του παρακράτους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Την τραμπούκικη επίθεση εναντίον δύο φοιτητών και ενός καθηγητή, από συμμορία δολοφόνων έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι το μόνο που εξυπηρετούν με την προβοκατόρικη δράση τους κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμού είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία για να υλοποιηθεί "συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων, επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η συγκεκριμένη δολοφονική ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της προβοκατόρικης επίθεσης σε βάρος του προέδρου της ΟΛΜΕ, την ώρα της πραγματοποίησης του μεγαλειώδους παλλαϊκού συλλαλητηρίου καταγγελίας της κυβερνητικής τρομοκρατίας. Συνδέεται με τη δράση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ, δεν είναι άσχετη με τη στάση των διαφόρων κουκουλοφόρων, όταν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι όλης της χώρας έδιναν τη μάχη της αξιοπρέπειας, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97.

Το μόνο που εξυπηρετούν όλοι αυτοί με την προβοκατόρικη δράση τους, είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία για να υλοποιηθεί συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων, επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Γιατί ανέχεται και υποθάλπει τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Γιατί δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και προβοκάτσιας. Γιατί, με τη στάση της, υπονομεύει και αυτή ακόμη την περιορισμένη δημοκρατία, μας γυρίζει σε άλλες εποχές για το λαό και τον τόπο.

Ακόμη ακούγονται στα αυτιά μας οι θρασύτατες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην προσπάθειά του να προβοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων και να δικαιολογήσει το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας, το οποίο επέβαλαν σε βάρος του "εχθρού λαού". Η κυβέρνηση είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της κάθε είδους τρομοκρατίας και φέρνει ολόκληρη την ευθύνη.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στα θύματα της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης, καλούμε τη νεολαία να δυναμώσει την επαγρύπνησή της, περιφρουρώντας τους αγώνες της.

Η ανάπτυξη του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος, αποτελεί το μοναδικό δρόμο για την απόκρουση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, είναι εγγύηση για το τσάκισμα των παρακρατικών και προβοκατόρικων μηχανισμών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ