Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λέξη για Κλίντον...

Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας ή καταδίκης της απροκάλυπτης επέμβασης του Μπιλ Κλίντον δεν ακούστηκε από την ηγεσία της ΝΔ, η οποία, ταυτόχρονα, επιχειρεί να υποβαθμίσει τις απειλές του πλανητάρχη για ένταση στην περιοχή, ευθυγραμμιζόμενη με την κυβερνητική γραμμή πλεύσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Σαντέρ, δήλωσε ότι "ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις πάγιες ελληνικές θέσεις, το οποίο ήταν και το αναμενόμενο". Απαντώντας στην ερώτηση αν ανησυχεί για ένταση στο Αιγαίο το καλοκαίρι, υποστήριξε ότι "δε με ανησυχεί τίποτα" (!), για να συμπληρώσει ότι "αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση δεχόμαστε". Ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε μάλιστα να εκθειάσει τη στάση της ΕΕ, γιατί, όπως τον διαβεβαίωσε ο Σαντέρ, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί ομαλά η ένταξη της Κύπρου, χωρίς να παρεμβάλλονται άλλες χώρες.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι "όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, ο κ. Σημίτης δεν μπορούσε να τηρήσει διαφορετική στάση, από αυτή την οποία ετήρησε". Αφησε όμως αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, θέτοντας το ερώτημα "ήταν άραγε αναπόφευκτο να φθάσουμε εκεί που φθάσαμε", ενώ απέφυγε επίμονα να απαντήσει στις ερωτήσεις αν ήταν εκβιασμός η κίνηση Κλίντον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ