Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΛΚΕΠΑ

Τη διατήρησή του και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων του ζήτησε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου

Την κατηγορηματική αντίθεση στην κατάργηση του ΕΛΚΕΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Οργανισμού Δημοσίου Χρέους επισήμανε χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοθετήματος η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Μπόσκου.Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε "αν και πιστεύουμε πως στην πορεία αυτός ο οργανισμός έχει παρεκκλίνει από τους αρχικούς του στόχους" τόνισε ότι "θα πρέπει να μη διαλυθεί και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του". Αιτιολογώντας τη θέση αυτή του ΚΚΕ, σημείωσε ότι "η διάλυση απειλεί εργασιακά δικαιώματα και δίνει εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που τρίβουν τα χέρια τους", ενώ έθεσε και το ερώτημα του "τι θα γίνει με τα προγράμματα που διαχειρίζονταν".

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους στο ΕΛΚΕΠΑ, τόνισε ότι εργαζόμενοι που αμείβονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά "καλύπτουν πάγιες θέσεις του ΕΛΚΕΠΑ και δουλεύουν για 10 ή 15 χρόνια στις ίδιες θέσεις", το νομοσχέδιο "τους αντιμετωπίζει σαν συμβασιούχους έργου και τους καθιστά ουσιαστικά άνεργους". Η Μαρία Μπόσκου είπε επίσης ότι δημιουργούνται "προβλήματα και για το μόνιμο προσωπικό, αφού μέσα από τις διατάξεις του νομοσχεδίου δε διασφαλίζονται οι τυχόν οφειλές προς το προσωπικό", ενώ "υφίστανται αυτοί οι υπάλληλοι βλαπτική μεταβολή καθώς και μείωση των αποδοχών τους". Κατέληξε ζητώντας "η κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 13". Εναντίον της κατάργησης τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε συνολικά στα άρθρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως το εν λόγω νομοθέτημα "ενισχύει την τάση δημιουργίας οργανισμών που βρίσκονται έξω από κάθε έλεγχο. Οσα είπε ο υπουργός δεν πείθουν, αφού δεν προβλέπονται διαδικασίες ελέγχου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ