Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθολική καταδίκη

Κόμματα, πολιτικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους την προχτεσινή δολοφονική επίθεση και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης,ο οποίος καταδίκασε το γεγονός και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του φοιτητή, εκφράζοντας την "ελπίδα" οι δράστες αυτού του εγκλήματος να εντοπιστούν, να συλληφθούν, να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει: "Η δολοφονική επίθεση έρχεται αμέσως μετά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό, ότι πρόκειται για έργο των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που η κυβέρνηση ενεργοποίησε ασύστολα αυτές τις μέρες, για να αντιμετωπίσει την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση". Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα διαλεύκανσης της δολοφονικής επίθεσης και απαιτεί να σταματήσουν όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών και φοιτητών.
  • Σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών προχώρησε χτες το ΔΣ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αφού "εξέφρασε ομόφωνα τον αποτροπιασμό του για τα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό ενός φοιτητή".
  • Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθήνας, που χτες συνεδρίασε έκτακτα, "αποδοκιμάζει έντονα και καταδικάζει κατηγορηματικά τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις κακοποίησης του φοιτητή" και "απαιτεί επιτακτικά να εντοπιστούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του βαρύτατου τραυματισμού του φοιτητή μας, επιφυλάσσεται δε να φέρει το θέμα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην προσεχή Σύνοδο των Πρυτάνεων". Ο πρύτανης του Ιδρύματος επισκέφτηκε τον τραυματία στο νοσοκομείο.
  • Το ΔΣ των φοιτητών Παντείου τονίζει ότι "το κλίμα τρομοκρατίας δε θα περάσει και θα πάρει απάντηση από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κόσμου και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος" και καλεί τις πρυτανικές αρχές να κλείσουν το Πανεπιστήμιο σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και αύριο και η Φιλοσοφική Σχολή, καθώς φοιτητές και διδακτικό προσωπικό καταδικάζουν την επίθεση ενάντια στο φοιτητή της σχολής.
  • Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι "η επίθεση έχει όλα τα στοιχεία πράξης δολοφονικής και τρομοκρατικής και έχει προκαλέσει σε όλους ανησυχία, αγανάκτηση και αποτροπιασμό".
  • Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητά την άμεση διενέργεια ανακρίσεων, τη σύλληψη των ενόχων και την παραδειγματική τιμωρία τους.
  • Το "Νέο Αριστερό Ρεύμα" και η "Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση", μέλη της οποίας είναι οι φοιτητές και ο εκπαιδευτικός που δέχτηκαν την επίθεση, επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης "της βίας και των ΜΑΤ" και τονίζει ότι η δολοφονική επίθεση αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της γενικότερης κατασταλτικής επίθεσης, της κρατικής βίας και της βιομηχανίας των συλλήψεων και διώξεων ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.
  • Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά τονίζει ότι "το νέο κατασταλτικό χτύπημα εντάσσεται σε μια συνολική ενεργοποίηση κρατικών και παρακρατικών δικτύων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων κοινωνικών κινημάτων και την υποστολή του ογκούμενου κύματος διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική".
  • Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας σε ψήφισμά του τονίζει ότι "το δικηγορικό Σώμα καταδικάζει την έξαρση του κρατικού αυταρχισμού, δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο σε όσους αντιμετωπίζουν την πολύμορφη κρατική βία και καταστολή και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις κατά των απεργών εκπαιδευτικών, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του κατασταλτικού παροξυσμού".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ