Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το βάρος του "όχι"

Το τι είπε ο πρωθυπουργός στις προχτεσινές του δηλώσεις, σχετικά με το τηλεφώνημα του "πλανητάρχη", το ξέρετε. Και όπως όλες οι χτεσινές εφημερίδες υπογράμμιζαν, το περιβόητο μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα δεν ήταν, παρά μια ωμή και απειλητική παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, σε βάρος της Ελλάδας.

Ελα, όμως, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες είχε διαφορετική γνώμη. Το τηλεφώνημα αποδείχνει "ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή παραμένει ζωντανό", δήλωσε φανερά ικανοποιημένος. Φανερώνει, ακόμη, "το πολύ καλό επίπεδο και προσωπικών σχέσεων μεταξύ του Προέδρου Κλίντον και του Ελληνα πρωθυπουργού". Κατηγορηματικός ήταν, επίσης, για τα περί παρέμβασης και πίεσης. "Η επικοινωνία αυτή δε συνιστά οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση ή πίεση. Είναι μια φιλική συνεννόηση, η οποία φιλική συνεννόηση πάντοτε μπορεί, πέραν της συμφωνίας, να περιέχει και τη διαφωνία επί συγκεκριμένου ζητήματος".

Και για να γίνει ακόμη περισσότερο πειστικός, διέψευσε και τις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Δηλαδή, αποκλείετε την ένταση στο Αιγαίο; τον ρωτά ο δημοσιογράφος. Και ο κ. Ρέππας: "Δεν υπάρχει καμία βάση για περαιτέρω ένταση. Ενταση υπάρχει, ήδη, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν έχει προκύψει κάτι άλλο, ώστε να δικαιολογείται μια περαιτέρω κλιμάκωση".

Μετά απ' όλ' αυτά, μπορείτε να έχετε μια περισσότερο ολοκληρωμένη γνώμη, για το περιεχόμενο και τη ...σθεναρότητα του πρωθυπουργικού "όχι" στις απαιτήσεις του "πλανητάρχη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ