Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Υμνοι για το "ενδιαφέρον" του πλανητάρχη!

"Φυσιολογική ενέργεια" αποκαλεί πλέον η κυβέρνηση τις ανοιχτές απειλές των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας, οι οποίες "δε συνιστούν πιέσεις"...

Σε ένα ρεσιτάλ επίδειξης "καλού χαρακτήρα" απέναντι στις ΗΠΑ επιδόθηκε χτες η κυβέρνηση, η οποία μία μέρα μετά τις απροσχημάτιστες απειλές Κλίντον για πρόκληση "έντασης" στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, τις οποίες απηύθυνε προσωπικά στον Κ. Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα διαμειφθέντα ως "φιλική συζήτηση" μεταξύ των δυο αντρών! Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ενέργεια Κλίντον κινείται εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου (!), είναι "φυσιολογική ενέργεια" (!) και δηλώνει το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για λύση στην περιοχή...

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας χαρακτήρισε "σημαντική" την επικοινωνία Κλίντον - Σημίτη, επειδή δηλώνει ότι "το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή παραμένει ζωντανό. Δεν αλλάζει τίποτα",ισχυρίστηκε, για να συνεχίσει να εξυμνεί τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η παρέμβαση Κλίντον "ίσα - ίσα επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δε σταματά το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά παραμένει διαρκές"... και ότι "ο κ. Κλίντον μίλησε για την ένταση που υπάρχει ήδη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και επειδή ακριβώς επιδιώκει την αποχώρηση και αποκλιμάκωση της έντασης αυτής, πίστεψε ότι έπρεπε να κάνει αυτή τη φιλική συζήτηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό"!

Εκτός των παραπάνω, συμπλήρωσε ότι οι μεταμεσονύκτιες συστάσεις του Προέδρου των ΗΠΑ "είναι μια πολύ φυσιολογική ενέργεια",που "δείχνει το πολύ καλό επίπεδο και προσωπικών σχέσεων μεταξύ του Προέδρου Κλίντον και του Ελληνα πρωθυπουργού". Κατόπιν όλων αυτών, μάλλον, ως ...φυσιολογική κατάληξη θα πρέπει να θεωρείται η δήλωση Ρέππα πως "η επικοινωνία αυτή δε συνιστά οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση ή πίεση. Είναι μια φιλική συνεννόηση, η οποία φιλική συνεννόηση πάντοτε μπορεί, πέραν της συμφωνίας, να περιέχει και τη διαφωνία επί συγκεκριμένου ζητήματος"!

Σαφής δε ήταν η προσπάθεια του υπουργού να ρίξει τους τόνους σε ό,τι αφορά τις απειλές περί "έντασης" που εκτόξευσε ο Κλίντον. "Ουδείς ανέφερε αυτές τις λέξεις... Ουδείς μίλησε για κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις, γιατί δεν αποδίδουν και το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης"...,είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενδεικτική, δε, της προσπάθειας της κυβέρνησης να χαμηλώσουν οι τόνοι, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού, "δεν αποκλείονται νέες πιέσεις" τον ερχόμενο διάστημα, ήταν η παρακάτω τοποθέτηση του Δ. Ρέππα: "Δεν είναι και καταστροφή το ότι ο κ. Κλίντον έχει μια διαφορετική άποψη, όπως και ο κ. Κλίντον δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέση που έχει η ελληνική κυβέρνηση", παρηγορήθηκε.., συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν απομονώθηκε στο Κάρντιφ έναντι των "εταίρων".

Ας σημειωθεί πως όταν ο Δ. Ρέππας ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θεωρεί πως τα λεγόμενα Κλίντον κινούνται ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και ενάντια στη σταθερότητα στην περιοχή, απάντησε ως εξής: "Κάθε άλλο. Ο κ. Κλίντον, επειδή ακριβώς είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος στην περιοχή, θεώρησε σκόπιμο να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, γιατί πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συμβάλει, από τη δική του πλευρά, στην εκτόνωση της έντασης που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη Κλίντον(2012-07-12 00:00:00.0)
Πίσω από το "γαϊτανάκι" οι απροσχημάτιστες πιέσεις(1998-07-26 00:00:00.0)
Ανισορροπία...(1998-06-20 00:00:00.0)
"Φιλική συζήτηση" οι απειλές του Κλίντον!(1998-06-18 00:00:00.0)
Προεόρτια για το μεγάλο φαγοπότι(1997-07-29 00:00:00.0)
Ετοιμάζει πακέτο ο Ρ. Χόλμπρουκ(1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ