Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πρακτικές περασμένων δεκαετιών

Τον πρωτοφανή αυταρχισμό και την αστυνομική βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να κάμψει την αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών",επισημαίνοντας ότι η κατάληψη των εξεταστικών κέντρων από τα ΜΑΤ, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών από την Αστυνομία, οι δεκάδες τραυματισμοί και συλλήψεις, η χρήση χημικών, οι συκοφαντίες και οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης "φέρνουν στη μνήμη μας μεθόδους και πρακτικές περασμένων δεκαετιών και αποκαλύπτουν το αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης".

Η ΔΕΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (μόνιμους - αδιόριστους), τους εργάτες, φοιτητές, μαθητές, γονείς που έδωσαν το αγωνιστικό τους "παρών" στα εξεταστικά κέντρα ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση και για να μη γίνει ο διαγωνισμός της ντροπής. "Ο μεγαλειώδης αγώνας του εκπαιδευτικού κινήματος, που είχε τη συμπαράσταση ευρύτερα των εργαζομένων, αποκάλυψε τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα του Ν. 2525, τις τραγικές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τους στόχους του διαγωνισμού, που είναι η κατάργηση της επετηρίδας, η αποσύνδεση πτυχίου - επαγγελματικών δικαιωμάτων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων", σημειώνει η ΔΕΕ.

Οσον αφορά την επίθεση κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ, η ΔΕΕ, αφού τη χαρακτηρίζει τραμπούκικη, βάρβαρη και προβοκατόρικη, τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές, τις δημοκρατικές λειτουργίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και ότι η δράση των γνωστών - άγνωστων και των μηχανισμών προβοκάτσιας έχουν ως στόχο το χτύπημα και τη συκοφάντηση του αγώνα και των στόχων του εκπαιδευτικού κινήματος. "Η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στις κάθε είδους προβοκάτσιες είναι η ανάπτυξη ενωμένων αγώνων, η δημιουργία παλλαϊκού κινήματος με την πιο πλατιά συσπείρωση", καταλήγει η ΔΕΕ.

Η ΔΟΕ

Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταδικάζει την επίθεση κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή, που εκθέτει και διασύρει ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινή γνώμη, κάθε άλλο παρά βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και δε συνάδει ούτε με την ιστορία του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος ούτε με την εκπαιδευτική ιδιότητα. "Τα απαράδεκτα και φασιστικά αυτά φαινόμενα που καταρρακώνουν προσωπικότητες, απαξιώνουν θεσμούς και δρουν καταλυτικά για τη δημοκρατία", καταγγέλλει ομόφωνα το ΔΣ, επισημαίνοντας ότι οι υποκινητές, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτού του γεγονότος, οι γνωστοί τραμπούκοι, που προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να επιβάλουν τον τρόμο και την άναρχη λειτουργία, πρέπει να γνωρίζουν ότι το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα θα τους απομονώσει και θα τους εκβράσει.

  • Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει την επίθεση και τις βιαιοπραγίες εναντίον του προέδρου της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή είναι πράξη αντιδημοκρατική και αντικοινωνική και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ