Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο

Με οργή και αγανάκτηση οι ,Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" καταγγέλλουν στους φοιτητές - σπουδαστές και στον ελληνικό λαό τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν προχτές το απόγευμα, συνάδελφοί τους συνδικαλιστές φοιτητές. Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία των ΠΚΣ τονίζει ότι η δολοφονική επίθεση είναι συνέχεια μιας σειράς προβοκατόρικων ενεργειών (επίθεση κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ, δράση μασκοφόρων τις ημέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) και αρμονικά δεμένη με το κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας που ζήσαμε αυτές τις ημέρες.

Οι ΠΚΣ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει σοβαρή ευθύνη για τη δράση αυτή των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. "Ο στόχος που εξυπηρετούν αυτά τα γεγονότα είναι σαφής: Να τρομοκρατηθεί, να συκοφαντηθεί και σε τελική ανάλυση να αποδυναμωθεί το λαϊκό κίνημα, που βρίσκεται σε άνοδο, προκειμένου να περάσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση", τονίζουν οι ΠΚΣ, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια να αναβιώσουν μηχανισμοί και μέθοδοι χτυπήματος του λαϊκού κινήματος, σαν αυτές που γνώρισε ο τόπος μας τις δεκαετίες του '50 και του '60, θα συναντήσουν την αποφασιστική απάντηση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

"Το μαζικό λαϊκό κίνημα, κομμάτι του οποίου είναι και οι φοιτητές, είναι οι μόνοι που μπορούν να φράξουν το δρόμο σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο", καταλήγει η ανακοίνωση των ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ