Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην πάλη για τον εμπλουτισμό της

Πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον ανθρωπιστικό χαραχτήρα του Κόμματός μας

Κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για κοινωνική πρόοδο και σοσιαλισμό, κόμμα κατ' εξοχήν ανθρωπιστικό το ΚΚΕ, παλεύει, ταυτόχρονα, για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, για τη βελτίωση της ίδιας της ζωής τους. Και φυσικά, η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους δεν μπορεί παρά να εκφράζεται, στο πολλαπλάσιο, ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος. Μ' αυτά τα δεδομένα και μαζί με τις άλλες εκδηλώσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, τη Δευτέρα 22 Ιούνη και τις ώρες 4 έως 8 το απόγευμα, οργανώνει στα γραφεία της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11, Ομόνοια), αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της ΚΟΑ.

Οπως μας εξηγεί η υπεύθυνη από την ΚΟΑ, Σπυριδούλα Χατζάρα,πρόκειται για μια καθαρά ανθρωπιστική πρωτοβουλία, που έχει σχέση με τον ίδιο το χαρακτήρα του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Οι ανάγκες είναι μεγάλες σε αίμα. Η ζήτηση είναι μεγάλη, κυρίως από συντρόφους ηλικιωμένους, αγωνιστές, που δεν έχουν άλλο τρόπο να καλύψουν ανάγκες που παρουσιάζονται. Γι' αυτό και αναλάβαμε την πρωτοβουλία για να ιδρύσουμε την Τράπεζα Αίματος της ΚΟΑ, την οποία και προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε. Η ιδέα έγινε πραγματικότητα πριν τρία χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την αιμοδοσία στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Είναι αλήθεια, μας λέει η συντρόφισσα, πως, ενώ ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, η συνέχεια δεν ήταν σταθερή. Κάναμε, βεβαίως, κάποιες αιμοληψίες στα γραφεία της ΚΟΑ τα επόμενα χρόνια, αλλά δε δώσαμε την προσοχή που έπρεπε, προτρέποντας τους συντρόφους να συμμετέχουν. Κι αυτό παρόλο που στην πρώτη αιμοδοσία συναντήσαμε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη και τους φίλους. Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση από τους νεολαίους μας, τα μέλη της ΚΝΕ, όσα ειδοποιήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από ορισμένες περιοχές που, τότε, είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει, η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ηρθαν ακόμα και νεολαίοι κάτω των 18 χρόνων να δώσουν αίμα, μη γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν επειδή ήταν κάτω των 18 χρόνων.

Γι' αυτό τώρα, απευθυνόμαστε στις Οργανώσεις, να προγραμματίσουν, αφού ενημερώσουν τον κόσμο, ώστε και η ανταπόκριση να είναι μεγάλη και να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε ανάλογα με την προσφορά την αιμοληψία. Γι' αυτό και ζητάμε οι Οργανώσεις μας να ενημερώσουν τη Γραμματεία της ΚΟΑ έγκαιρα μέχρι την Παρασκευή.

Η μέχρι τώρα εμπειρία από τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος της ΚΟΑ, που λειτουργεί στο "Αμαλία Φλέμιγκ", όπου έχουμε απόλυτη εξυπηρέτηση είναι ιδιαίτερα θετική. Μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε πολλούς συντρόφους που είχαν μεγάλη ανάγκη για αίμα. Ομως, οι ανάγκες είναι, πράγματι, πολύ μεγάλες και η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε. Γι' αυτό και προσπαθούμε να διευρυνθεί ο θεσμός αυτός, να ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι μας και ιδιαίτερα οι νεολαίοι της ΚΝΕ, ώστε να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αλλωστε, εκτός του ότι, είναι γνωστό αυτό, η αιμοληψία δεν έχει καμιά μα καμιά αρνητική επίπτωση σ' αυτούς που δίνουν αίμα, σημειώνεται ότι, ταυτόχρονα, στους αιμοδότες γίνεται, εντελώς δωρεάν, και μια προληπτική εξέταση.

Ανάλογα με την ανταπόκριση, ως ΚΟΑ, σκοπεύουμε να οργανώσουμε και άλλες τέτοιες αιμοδοσίες και ίσως, εφόσον υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και κατά περιοχές, για να μη χρειάζεται να έρχονται στην ΚΟΑ όλοι οι σύντροφοι να δίνουν αίμα. Μπορούμε να το προγραμματίσουμε αυτό, διευκρινίζει η Σ. Χατζάρα, η οποία, τέλος, μας εξηγεί πως η διοργάνωση τώρα, της αιμοδοσίας έχει να κάνει και με το μεγάλο γενικότερο πρόβλημα έλλειψης αίματος τους θερινούς μήνες. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος, καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία(2024-07-04 00:00:00.0)
Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις προσωπικού και μέτρα για τις εξωτερικές αιμοληψίες(2022-03-24 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη ρατσιστική ασχήμια της Χρυσής Αυγής(2013-04-27 00:00:00.0)
Λιγοστεύουν τα αποθέματα αίματος(2010-08-19 00:00:00.0)
Λείπει ο «δεσμός» με τον αιμοδότη(2004-06-20 00:00:00.0)
Ανάγκη διεύρυνσης των εθελοντών(2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ