Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΟΙ Δρυ... ίδες «τσιτσιδώθηκαν»!

Η κυβέρνηση των προεκλογικών αυθαιρεσιών (με τα αυθαίρετα), η κυβέρνηση του προεκλογικού «εμπρησμού» των δασών (με το δασοκτόνο νομοσχέδιο) έπιασε πάτο! Εφτασε στο σημείο να καταθέσει τροπολογία, με την οποία «παγώνει» τα πρόστιμα προς όσους εκχέρσωσαν δάση, για να χτίσουν «μέσα στη φύση» τις πισίνες και τα γιαγκούζια τους!

***

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια επαίσχυντη πράξη ψηφοθηρίας, που ακυρώνει το «δημόσιο καλό» προς όφελος των οικοπεδοφάγων, των αυθαιρετούχων, των σφετεριστών του κοινωνικού πλούτου.

Η τροπολογία Δρυ είναι κάτι πολύ χειρότερο. Είναι μια καραμπινάτη πράξη εξόφλησης γραμματίων προς μερικές μεγαλοοικογένειες καταπατητών, που λυμαίνονται τον τόπο και θέλουν να αναπνέουν καθαρό αέρα, χτίζοντας τις βιλάρες τους μέσα στα δάση.

Τίποτε λιγότερο! Εξόφληση γραμματίων!

***

Οι άνθρωποι είναι χυδαίοι. Και είναι πια φανερό: Αισθάνονται ότι φεύγουν, νιώθουν ότι τους πέφτει η κουτάλα από τα χέρια και το μόνο που τους απασχολεί, ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να ξεπληρώσουν, χωρίς κανένα πρόσχημα, ό,τι γραμμάτιο άφησαν ανεξόφλητο προς μερικές μεγαλοοικογένειες «παλιών» και «νέων τζακιών»!

***

Αυτή είναι η κυβέρνηση του «ήθους». Του «εκσυγχρονισμού». Της «χρηστής διαχείρισης». Του «κράτους δικαίου»! Των «μη προνομιούχων»!

Οι άνθρωποι, καθώς φτάνουν οι εκλογές, έχουν ξεφύγει εντελώς. Φέρονται στον τόπο, λες και είναι τσιφλίκι τους. Μαζί με τα δάση «έκαψαν» και το τελευταίο φύλλο συκής τους. Συμπεριφέρονται σαν κοινοί υπηρέτες οικονομικών συμφερόντων. Τρέχουν πανικόβλητοι να διεκπεραιώσουν άρον - άρον όποια εκδούλευση προλαβαίνουν προς τους «κοτερούχους». Λειτουργούν σαν γλοιώδεις υπάλληλοι των αφεντικών τους. Οι Δρυ...ίδες κυκλοφορούν πλέον «τσίτσιδοι».

(σ.σ.: Και δεν έχουν περάσει ούτε δυο μήνες από την αυτοκτονία της Ρ. Σταθέα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ