Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Ε. Διακογιάννης

Δημοσιογράφος

«Θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στα τελευταία χρόνια και στη συνεισφορά του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά και γενικότερα στην περιοχή μας.

Θα 'λεγα, πρώτον, ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα αγωνίστηκε πάρα πολύ για δημοκρατικά δικαιώματα στην Ελλάδα. Καταπατήθηκαν πολύ όλα αυτά, π.χ., η ιστορία του τρομονόμου, η ιστορία των διαδηλώσεων. Σκεφτείτε ότι μια ομάδα εργαζομένων κάνει μια κινητοποίηση και η αστυνομία κλείνει όλους τους δρόμους για να ταλαιπωρείται ο κόσμος και μετά ο κόσμος να στρέφεται εναντίον των διαδηλωτών. Υπήρξαν συλλήψεις πολλών ανθρώπων, πρόσφατη είναι η ιστορία αυτών που έκαναν απεργία πείνας τόσο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Το Κομμουνιστικό Κόμμα λοιπόν προσέφερε πάρα πολύ, με τους αγώνες του, την πάλη μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή, για τη διεύρυνση της δημοκρατίας.

Το δεύτερο που θυμάμαι αυτά τα χρόνια είναι ότι το ΚΚΕ βοήθησε στο να μπορέσει να συνειδητοποιήσει αρκετό κόσμο γύρω από τις ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή, στη Μέση Ανατολή και στο Ιράκ. Θυμάμαι ακόμα και τη συμβολή του ΚΚΕ στην αποκάλυψη αυτών που πραγματικά συνήργησαν στη σύλληψη και στην παράδοση στην Τουρκία του Οτσαλάν. Επομένως μια δεύτερη μεγάλη συμβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος αυτά τα χρόνια ήταν η συμμετοχή του, η συμβολή του και κυρίως ότι συνειδητοποίησε αρκετό κόσμο γύρω από θέματα εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας των λαών.

Και νομίζω ότι υπάρχει ένα τρίτο ζήτημα, η συμβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος μέσα στην ίδια την πολιτική ζωή του τόπου και μέσα στην ίδια τη Βουλή. Νομίζω ότι έδωσε ένα άλλο χρώμα και επομένως όλοι οι Ελληνες πολίτες του οφείλουμε πολλά για τη σύγχρονη αγωνιστική και συνεπή παρουσία του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορισμένες σκέψεις (2013-03-30 00:00:00.0)
Ορισμένες σκέψεις (2013-03-30 00:00:00.0)
Δε θέλουμε αλλαγή του τιμονιέρη, θέλουμε βαθύτερες αλλαγές (2008-11-18 00:00:00.0)
Η ιστορία διδάσκει: Αντικομμουνισμός ίσον σκοτάδι (2008-03-16 00:00:00.0)
Η ουσία και οι λέξεις - γράμμα σε ένα φίλο (1997-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ