Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αποζημιώθηκε η Λοϊζίδου

Μακριά, ακόμη, η μέρα που θα «απολαύσει» την περιουσία της...

Η Τουρκία, αφού εξασφάλισε ότι η Τιτίνα Λοϊζίδου δε θα έχει δικαίωμα να «απολαύσει» και να αξιοποιήσει την περιουσία της στα Κατεχόμενα, τουλάχιστον μέχρι το 2005, κατέβαλε χτες το πρωί την αποζημίωση του 1.1 εκ. δολαρίων που επιδίκασε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σε χειρότερη, προφανώς, κατάσταση από την Τιτίνα Λοϊζίδου βρίσκονται χιλιάδες ακόμη Κύπριοι, αυτοί χωρίς κάποια αποζημίωση και συνειδητοποιούν πως το δικαίωμα απόλαυσης της περιουσία τους στα Κατεχόμενα παραμένει μακρινό.

Χτες, σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθετήθηκε ψήφισμα της Ολλανδικής Προεδρίας, που περιλαμβάνει ειδική πρόνοια, ώστε το ζήτημα της ειρηνικής και ασφαλούς απόλαυσης της περιουσίας της Τιτίνας Λοϊζίδου να εξεταστεί το 2005. Πρόκειται για τη συμβιβαστική φόρμουλα που συζητούνταν τις τελευταίες βδομάδες, ώστε η Τουρκία να καταβάλει τις αποζημιώσεις.

Μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ικανοποίηση της Αγκυρας για την εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα, όπως και η Λευκωσία καταψήφισαν το ψήφισμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ