Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψηφοθηρικά τεχνάσματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μ' ένα ...ευαγγέλιο στο χέρι έφερνε χτες γύρο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ο υπουργός Γεωργίας και ορκιζόταν ότι δε χαρίζει τα πρόστιμα σε όσους έχτισαν αυθαίρετα κτίσματα μέσα σε δάση. Και προκειμένου να γίνει ακόμη περισσότερο πιστευτός, διάβαζε και την τροπολογία, την οποία κατέθεσε προχτές στη Βουλή, στα πλαίσια του διαβόητου δασοκτόνου νομοσχεδίου και η οποία αναστέλλει την επιβολή των προστίμων, μέχρι τη σύνταξη των «δασικών χαρτών».

Ορίστε, έλεγε αγανακτισμένος ο Γ. Δρυς, μόνον αναστέλλεται η επιβολή των προστίμων και δε χαρίζονται, όπως γράφουν όλες οι σημερινές (χτεσινές) εφημερίδες. Μόνον αναστέλλεται και, μάλιστα, μέχρι τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Μόλις οι τελευταίοι συνταχθούν, θα επιβληθούν και θα εισπραχθούν και τα πρόστιμα.

Τι «ξέχασε» να πει ο κ. υπουργός; Το εξής: Οι διαβόητοι δασικοί χάρτες δεν πρόκειται να συνταχθούν ούτε καν την επόμενη δεκαετία, όπως εκτιμούν και οι αρμόδιοι δασολόγοι, αφού είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το Εθνικό Κτηματολόγιο. Μέχρι τότε τουλάχιστον και, βέβαια, για το χρονικό διάστημα μέχρι τις επικείμενες εκλογές, ισχύει η αναστολή - χάρισμα, για την οποία η κυβέρνηση περιμένει και την ανάλογη ανταμοιβή σε ψήφους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ