Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΕΥΡΩ - ΦΤΩΧΕΙΑ για τους ανάπηρους

Με ευχολόγια και μεγαλοστομίες, λόγω της σημερινής μέρας που είναι αφιερωμένη στα Ατομα με Αναπηρίες, προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τη γύμνια της χώρας σε υπηρεσίες και υποδομές για τους αναπήρους. Οχι μόνο δεν αναπτύχθηκαν οι μονάδες για την κάλυψη των αναγκών των αναπήρων, αλλά και αυτές που υπάρχουν υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και προσφέρουν υπηρεσίες μόλις σε 1.200 άτομα!

Η πολιτική της υπόκλισης στο μεγάλο κεφάλαιο συμπληρώνεται με άγρια λιτότητα στα επιδόματα των αναπήρων και προεκλογική εκμετάλλευση της μεγάλης ανεργίας των Ατόμων με Αναπηρίες. Ούτε την αύξηση κατά 5% για το 2003, που αποφάσισε αναδρομικά τον Οχτώβρη στα επιδόματα των αναπήρων - τα οποία κυμαίνονται από 162 μέχρι 394 ευρώ - δεν έδωσε ακόμα η κυβέρνηση, και κατά τα φαινόμενα μετατίθενται για το 2004! Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης - αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες των οργανώσεων - δίνουν οι ίδιοι ανάπηροι μέσα από τις γραμμές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, με συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ