Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ασυνεπής στις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση

Ασυνεπής στις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου του Δήμου Νίκαιας παραμένει η κυβέρνηση, αφού παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών καμία λύση δεν έχει δοθεί ως τώρα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο υπουργός, μετά από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Νίκαιας την προηγούμενη βδομάδα, είχε δεσμευτεί πως θα καταβληθεί το ποσό των 157.000 ευρώ έως την Πέμπτη 27 Νοέμβρη για να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ενημερότητα και η πληρωμή των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΟΠΑΝ. Εως σήμερα όμως, δεν υλοποίησε την παραπάνω υπόσχεση. Η υπουργική ασυνέπεια έχει αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι ΑμΕΑ της δημοτικής επιχείρησης.

Το θέμα της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Νίκαιας έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας είπε ότι θα δοθούν 3 εκατ. ευρώ για τον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Νίκαιας, αν και το αρχικό προβλεπόμενο ποσό ήταν 5 εκατ. ευρώ, αλλά και αυτή η δέσμευση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με έγγραφό του στις 28 Νοέμβρη στο δήμαρχο Νίκαιας, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κ. Καρτάλης επισημαίνει ότι από τα 3 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός έργων για το Δήμο Νίκαιας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «Αθήνα 2004», περίπου το ποσό των 500.000 ευρώ αφορά δράσεις και προμήθειες καθαριότητας. Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε άλλες κινητοποιήσεις ενόψει και των δοκιμαστικών αγώνων που προγραμματίζονται στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ