Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ» ΓΚΑΡΑΖ
Και επιδοτούμενα και... πανάκριβα!

Εγκαινιάστηκε χτες το πρώτο στη Ριζάρη, το αντίτιμο στο οποίο για δυο ώρες φτάνει τα 6 ευρώ!

Αντίτιμο - «φωτιά» θα πληρώνουν οι Αθηναίοι και στα μεγάλα γκαράζ που κατασκευάζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με το ληστρικό σύστημα της λεγόμενης «αυτοχρηματοδότησης», κι ας παραχωρήθηκε ο χώρος δωρεάν από το κράτος, ενώ η κρατική επιδότηση για την κατασκευή τους έφτασε στο ένα τρίτο του κόστους!

Αυτό αποκαλύφθηκε χτες κατά τα εγκαίνια του πρώτου από αυτά, δυναμικότητας 660 θέσεων, που βρίσκεται στην οδό Ριζάρη, πίσω από το Πολεμικό Μουσείο, παρουσία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, αλλά και της δημάρχου Αθήνας Ντ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των κατασκευαστών (κοινοπραξία από τις εταιρίες J&P - ΑΒΑΞ, «Ελληνική Τεχνοδομική» - ΤΕΒ, ΑΕΓΕΚ, ΒΙΟΤΕΡ - ΓΕΚ) η πρώτη ώρα του παρκαρίσματος θα στοιχίζει 5 ευρώ (1.700 δρχ.), η δεύτερη ώρα 1 ευρώ και κάθε ώρα επιπλέον από 50 λεπτά. Η μηνιαία στάθμευση θα κοστίζει 170 ευρώ (57.000 δρχ.).

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια κοινοπραξία κατασκευάζει άλλα τρία γκαράζ (Κάνιγγος, Νοσοκομείο Παίδων και πλατεία Αιγύπτου), τα οποία υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του Ιούνη 2004. Σημειώνουμε ότι το κόστος των τεσσάρων γκαράζ, συνολικής δυναμικότητας 2.200 θέσεων, ανέρχεται σε 36.000.000 ευρώ, ενώ η κρατική επιδότηση έφτασε στα 12.000.000 ευρώ!

Οι μεγαλοεργολάβοι, εκτός από την καθαρή εκμετάλλευση των γκαράζ για μερικές δεκαετίες, θα αποκομίζουν τεράστια κέρδη και από τις παράπλευρες εξυπηρετήσεις (πλυντήριο, μίνι - μάρκετ κλπ.), ενώ διεκδικούν ακόμη και την κατασκευή αναψυκτηρίου στην επιφάνεια του γκαράζ, που θα διαμορφωθεί σε... πλατεία!

Και... παρκόμετρα!

Στο μεταξύ, ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου της Δ. Αβραμόπουλου, η δήμαρχος Αθήνας προανήγγειλε την επαναλειτουργία του αντιλαϊκού και φοροεισπρακτικού μέτρου των παρκόμετρων μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη.

Το μέτρο αυτό ευλόγησε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, επικρίνοντας μάλιστα το Συμβούλιο της Επικρατείας που με απόφασή του έβαλε φραγμό στην απόπειρα εφαρμογής του πριν από μερικά χρόνια!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ