Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Πρόσχημα για παραβίαση δικαιωμάτων

Ξεκίνησε χτες η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στη νομιμοποίηση των γραφείων ιδιωτικών ερευνών εξέφρασε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι χρησιμοποιείται ως «πρόσχημα ο εξορθολογισμός των γραφείων αυτών που επί χρόνια λειτουργούν παράνομα και ευθύνονται για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών» καθώς και ότι «υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των πολιτών». Επισήμανε δε πως «έχουμε ραγδαία αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια» και ότι «αν υπάρχουν προβλήματα στην ασφάλεια αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο λαϊκό κίνημα», αφού «αυτός είναι ο προσανατολισμός που παίρνουν από την πολιτική τους ηγεσία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τονίζοντας πως «στην πραγματικότητα δεν μπορεί να συνυπάρξουν ο σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη και της λειτουργίας των γραφείων ερευνών». Οπως είπε ο Στ. Σκοπελίτης, «είναι επικίνδυνο να ασκούν έργο που άπτεται της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών», αφού «κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις διασυνδέσεις και τον κίνδυνο διαφθοράς». Θύμισε, τέλος, πως «τέτοια γραφεία έχουν λειτουργήσει ως χαφιέδικος, κατασταλτικός και απεργοσπαστικός μηχανισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ