Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
«Στο τραπέζι» τα εργασιακά ενόψει 2004

Τα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συζητήθηκαν χτες σε συνάντηση που είχαν συνδικαλιστές αστυνομικοί με εκπροσώπους της ΝΔ και του ΚΚΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και σε αυτήν είχαν προσκληθεί όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Ο Γ. Νάκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε την αναγκαιότητα μόνιμων λύσεων που αφορούν την υπερεργασία, τη νυχτερινή αποζημίωση κλπ., επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα της αναγνώρισης του επαγγέλματος του αστυνομικού, του λιμενικού και πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, συνοδευόμενης από τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Εξέφρασε ακόμα, την αντίθεση του ΚΚΕ στην τάση ιδιωτικοποίησης της ασφάλειας των πολιτών.

Σύσκεψη για την ασφάλεια

«Εχουμε μπει στην τελική φάση για την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» δήλωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδης. Οι δηλώσεις του έγιναν λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα συναρμόδια υπουργεία (Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών κ.ά.) καθώς και στελέχη του «Αθήνα 2004».

Επίσης, ο Γ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι «ειδικότερα θέματα σήμερα θα είναι η πρόταση για τη δημιουργία του πολιτικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων και οι επιμέρους συντονιστικές δραστηριότητες κάποιων φορέων έτσι ώστε να οικοδομηθεί η διαδικασία της διεθνούς συνεργασίας». Πρόσθεσε πως «αυτές οι συναντήσεις έχουν ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό, αλλά τώρα συστηματοποιούνται και θα εντείνονται όλο και περισσότερο το επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ